Plusul generației mele constă în aceea că se poate adapta și ține pasul cu noile tehnologii

Noua generație de succes a Argeșului

 

Nume: Florența-Violeta Jugănaru
Vârstă: 36 de ani
Ocupație: avocat
Pasiuni: călătoriile. 

----------------------------------------------------------------

Avocatul Florenţa Jugănaru, cunoscută în mod special pentru procesele din civil cu ANI, este de părere că

„provocările noii generații de specialiști în domeniul juridic, ca de altfel în toate domeniile, le reprezintă adaptarea la epoca digitalizării, ale cărei baze s-au pus tot mai accelerat odată cu apariția pandemiei. Am spus încă din martie 2020 că acesta se vrea a fi viitorul, un viitor care nu trebuie să ne sperie, dimpotrivă, trebuie să vedem avantajele produse de inteligența artificială, respectiv mai puțin efort fizic, o comunicare mai accelerată, mai mult timp liber, timp de care omenirea devenise tot mai privată.”


Are o experienţă de peste 12 ani în avocatură şi se autocaracterizează ca fiind un om de acţiune, căruia îi place să îşi asume riscuri, o condiţie obligatorie pentru practicarea acestei profesii pe care ea a îmbrăţişat-o. Generaţia sa de specialişti vine, pe lângă atuurile personale, şi cu alte avantaje faţă de predecesori.

„În ultimii ani, odată cu apariția platformelor de comunicare, am descoperit cât de comod este să lucrezi prin intermediul acestora, mai ales atunci când clienții care apelau la serviciile mele erau din județe îndepărtate, gen Suceava, Cluj, Arad, Timiş, Bistriţa, Alba etc. Ulterior, am procedat tot mai mult în această manieră și cu clientela din zonă, lucru care mi-a permis să lucrez mult mai eficient, să mă ocup mai intens de fiecare caz, fără a mai pierde timpul cu întrevederi prelungite. Îmi amintesc că în primul an de avocatură, obișnuită ca în facultate, plecam la instanță cu geanta doldora de coduri, uneori și de tratate de drept. Anul următor mi-am dat seama că era suficient smartphone-ul pe care îl purtam oricum cu mine și pe care am instalat un program legislativ. Întotdeauna vreau să ofer cele mai bune servicii juridice raportat la standardele mele, niciodată ale celorlalți. Până și instanțele și parchetele învechite în dogme și formalități excesive, de la apariția robei medievale și până în timpurile noastre, au avut o deschidere surprinzătoare spre digitalizare. Dacă înainte de pandemie nu și-ar fi imaginat nimeni că poți asculta un inculpat și fără a fi prezent fizic în sala de judecată s-a demonstrat că este mult mai simplu și presupune niște costuri mult reduse ca acesta sa fie ascultat și prin videoconferință. De asemenea, îmi amintesc că anii trecuți atunci când corespondam pe email cu instanțele sau parchetele trebuia să sun de fiecare dată la începutul programului să mă asigur că un grefier a verificat căsuța de mailuri, a listat corespondența și a depus-o la dosar. Acum corespondența prin mail a devenit o rutină cât se poate de firească. Și lungile așteptări pe holurile instanțelor s-au mai redus odată cu organizarea dosarelor pe ore în cadrul ședințelor si sper ca numai virusul să dispară cât mai repede, dar aceste bune practici să se mențină și să se îmbunătățească.”, descrie aceasta modul de lucru din zilele noastre.

„Plusul generației mele constă în aceea că se poate adapta și ține pasul cu noile tehnologii.”, mai punctează Florenţa Jugănaru.


Raportat la depăşirea situaţiei care ne domină prezentul, Florenţa Jugănaru vede accelerarea depăşirii acestei perioade istorice.

„Perspectivele sunt foarte bune și nu pentru că eu aș fi o persoană optimistă în general, ci pentru că întotdeauna este nevoie de o perioadă istorică pentru ca omenirea să treacă la o etapă superioară.”