Ploaia îngheţată, fenomenul meteo care va paraliza România

După ninsori, fenomentul de freezing rain, ploaie îngheţată, va paraliza sudul României. În timp ce în Moldova, s-a înregistrat cel mai consistent strat de zăpadă din ultimii 20 de ani. Meteorologii anunţă ger până sâmbătă, când se va mai încălzi puţin. Episodul de vreme frumoasă nu va dura mult.

Între 0 şi -10 grade vor fi, în noaptea de miercuri spre joi, în România. În Muntenia, inclusiv în Capitală, fenomenul de "ploaie îngheţată" poate aduce probleme. Ploaia va transforma şoselele în patinoare. Nu vă bazaţi pe anvelopele de iarnă, totul alunecă pe polei! Câteva recomandări? Mergeţi prudent, sub viteza legală. Nu acceleraţi şi nu frânaţi brusc! Şi, foarte imortant, păstraţi o distanţă mai mare între maşini.

La munte, vremea va fi numai bună pentru plimbări şi drumeţii. Nu şi pentru schi. Din vârful Postăvaru, schiorii profesionişti riscă. Dar nici măcar ei nu recoamndă acest lucru amatorilor. 

De sâmbătă, vremea se încălzeşte în toată ţara. Cel mai mult se vor bucura, de vremea frumoasă, romanii din vestul ţării. De la mijlocul săptămânii viitoare însă, România va fi lovită de un nou val de aer siberian. 

Sursa: observator.tv