Planurile tinerei primărițe de la Corbi! Proiecte îndrăznețe pentru comuna argeșeană


Comuna Corbi merge în continuare pe drumul dezvoltării și al bunăstării. Proiectele inițiate de fostul primar Virgil Baciu au intrat în linie dreaptă, acestea aflându-se fie aproape de finalizare, fie în faza de licitație sau la începerea lucrărilor. Aproape de finalizare este canalizarea din satele Corbi și Jgheaburi, investiție ce se realizează pe fonduri europene.

„Cu această investiție suntem gata în proporție de 90%. Mai avem puțin de lucrat.

Totodată, căutăm noi oportunități de finanțare și pentru introducerea canalizării în celelalte sate, fie prin Compania Națională de Investiții (CNI) sau tot printr-un proiect cu fonduri europene, așa cum s-a reușit în satele Corbi și Jgheaburi. Bugetul local nu poate suporta o astfel de investiție”, spune Anca Baciu, primarul Comunei Corbi.

În faza de începere a lucrărilor se află sala de sport, investiție finanțată de CNI pentru care, conform Ancăi Baciu, în data de 15 martie a.c. s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, iar acestea trebuie finalizate până la 1 februarie anul viitor.

Tot prin CNI, în satul Stănești se va amenaja o vale și se vor asfalta două străzi, investiție ce se ridică la aproximativ 1 milion de euro și care se afșă în faza de licitație.

Noi oportunități de dezvoltare

Proiectele de mai sus enumerate sunt inițiate de fostul primar Virgil Baciu, însă mai tânăra primăriță, Anca Baciu, se pare că vrea să-l depășească pe tatăl său în ceea ce privește proiectele cu finanțare externă pentru comuna Corbi. Cum bugetul local nu este foarte generos în comuna Corbi, Anca Baciu urmărește orice oportunitate de finanțare externă.

Așa se face că de când ocupă funcția de primar, Anca Baciu a depus și mai urmează să depună numeroase cereri de finanțare pentru comunitatea din Corbi.

„Am depus la CNI cereri de finanțare  pentru reabilitare școli – grădinițe și cămine culturale. Tot pentru infrastructura școlară am mai depus un proiect cu finanțare europeană privind dotarea fiecărei clase de la școală cu tablă inteligentă, videoproiector, ecran proiecție și laptopuri pentru profesori. Valoarea proiectului se ridică la 800.000 lei, iar contribuția noastră este de doar 2%. Să sperăm că va fi acceptat la finanțare.

Mai avem depusă cererea de finanțare pentru introducerea rețelei de gaze.  Și aici așteptăm un răspuns, sper să fie unul pozitiv.

Nu vrem să pierdem nicio oportunitate de finanțare pentru că numai așa putem dezvolta și mai mult comuna Corbi”, a declarat Anca Baciu.


Sursa: financiarpress.ro