Plângere penală la Ștefănești: Voturi scoase ”din pălărie” după închiderea urnelor

Situație tensionată la Ștefănești după votul de duminică. Seara trecută, PSD a înaintat o plângere penală conform căreia fostul viceprimar Ion Mihalcea (membru PER) a fost ”ajutat” cu 17 voturi pentru a atinge pragul, și anume pentru a putea intra în echipa de consilieri.

CITEȘTE ȘI ... Nicolae Velcea, noul primar al Ștefăneștiului!

Contactat de redactorii Sursata.ro, proaspătul primar al orașului Ștefănești, Nicolae Velcea, a explicat situația. Se pare că în seara de duminică, după închiderea urnelor,  la secția nr. 173 din Ștefănești au fost întocmite, așa cum cere legea în prezența membrilor biroului secției de votare, procesul verbal privind rezultatele. Fiecare membru a primit câte un exemplar, dar ulterior, președintele și vicepreședintele secției de votare ajunși la Biroul Electoral de Circumscripție ar fi sesizat o problemă. Un pachet de buletine părea a fi prea gros, motiv pentru care a fost desfăcut și renumărat.

CITEȘTE ȘI ... Aflați cine a câștigat primăriile din Argeș!


Din cele 48 de buletine nule, așa cum era menționat în procesul verbal realizat în secție, după renumărare s-ar fi descoperit greșeala. 20 de buletine erau corecte, iar 17 dintre ele erau pentru PER. Fără a mai fi înștiințați și ceilalți membri ai biroului secției de votare, președintele secției a modificat procesul verbal.

Situația a atras atenția reprezentanților PSD, aceștia explicând că cele 17 voturi descoperite erau necesarul ca fostul viceprimar Ion Mihalcea să intre în componența Consiliului Local Ștefănești.

CITEȘTE ȘI ... Victorie PSD în Argeș! Consiliul Județean și 6 din 7 orașe!

Conform actualului edil, PSD a inițiat demersuri către Biroul Electoral Județean, de unde se așteaptă un răspuns. Totodată, a fost sesizată și Poliția, iar următorul pas este înaintarea unei plângeri pentru favorizarea faptuitorului și uz de fals în cazul președintelui și vicepreședintelui secției de votare, dar și o plângere împotriva domnului Mihalcea.

”Eu o consider fraudă electorală. Am făcut plângere la Poliția din Ștefănești, dar și la BEJ. Acum așteptăm un răspuns de la Biroul Electoral Județean. Plângerea a fost înaintată aseară, în jurul orei 22:30.
Următorul pas este de a face plângere penală pentru uz de fals și favorizarea președintelui și vicepreședintelui  secției de votare, dar și domnului Mihalcea pentru determinare.”, a declara Nicolae Velcea, primarul orașului Ștefănești.


La acest moment, Consiliul Local Ștefănești este format din: 5 mandate ale PSD, 3 mandate ale PMP, 2 mandate ale USR, 2 mandate ale PNL, un mandat pentru Pro România, un mandat pentru PNR, 2 mandate membri independenți și un mandat PER.