PLAN ROŞU! INCENDIU DEVASTATOR LA CLUBUL BAMBOO BUCUREŞTI! 38 RĂNIŢI!

PLAN ROŞU! INCENDIU DEVASTATOR LA CLUBUL BAMBOO BUCUREŞTI! 38 RĂNIŢI!

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineață, la clubul Bamboo din Capitală. Pompierii au activat Planul roșu de intervenție.Sute de persoane au fost evacuate. Incendiul a suprins întreaga suprafață a clubului, iar în acest moment intervin pompierii. 

ACTUALIZARE. Clubul Bamboo nu avea toate actele în regulă pentru autorizație de funcționare, a declarat la Digi24 viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu. „Cred că a funcționat și cu bunăvoința fostelor autorități”, a spus oficialul.

ACTUALIZARE. Un martor ocular spune că s-a fumat în club, „s-a fumat palmat”, deși ospătarii atrăgeau atenția clienților să n-o mai facă.

ACTUALIZARE. 38 de persoane au fost aduse inițial la spitalele din București. 21 dintre acestea au fost transportate de ambulanțe, 17 au venit cu mijloace proprii, a precizat Raed Arafat.

ACTUALIZARE. Persoana care era în stare gravă și era intubată din cauza intoxicației cu fum are o evoluție bună și acum este conștientă, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

31 de persoane au fost spitalizate inițial, dar ulterior au plecat acasă, astfel încât la ora 7:30 mai erau internate doar opt. Dintre acestea, una este în stare gravă. 

Trei răniți sunt internați la spitalul Floreasca, patru la Pantelimon, un rănit la Colentina, iar un altul la Elias.

ACTUALIZARE. A fost deschis un dosar penal la Tribunalul București.

Avocaţii clubului spun că există toate documentele necesare funcţionării clubului, în condiţiile în care clubul a fost renovat anul trecut.

ACTUALIZARE. Potrivit unui martor ocular, focul ar fi izbucnit dintr-odată și ar fi cuprins tot clubul. Nu s-a auzit nicio explozie în prealabil, dar, spune martorul, este exclus să fi pornit de la o țigară. Se pare că totul ar fi pornit de la scena unde se aflau dansatoarele.

Clubul Bamboo din Capitală a ars în totalitate, iar clădirea este prăbușită în cea mai mare proporție, anunță, sâmbătă dimineață, Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

La fața locului acționează, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, peste 20 de autospeciale de stingere, 27 echipaje SMURD, 4 autospeciale pentru victime multiple, un Spital Mobil și Descarcerare Grea.

Pompierii din turele libere au fost chemați la serviciu pentru a interveni.

Clubul Bamboo a mai ars din temelii în anul 2005.

sursa: digi24.ro