Piteștiul s-ar putea înfrăți cu un oraș din Regatul Hașemit al Iordaniei

Eveniment de înaltă ținută joi, 16 ianuarie, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții, prilejuit de vizita Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Hașemit al Iordaniei în România, Excelența Sa, Sufyan Qudah.


În fața unui public numeros, format din elevi, studenți, reprezentanți ai mediului de afaceri argeșean, oficialități locale, reprezentanți ai comunităților iordaniene, palestiniene și egiptene în România, Excelența Sa a vorbit despre relațiile bilaterale, obiectivele culturale, economice și turistice ale Iordaniei.


Un aspect important pe care l-a abordat este cel legat de perspectivele înfrățirii municipiului Pitești cu un oraș din Regatul Hașemit al Iordaniei. Potrivit Excelenței Sale, dincolo de colaborările dintre guvernele celor două țări, este deosebit de importantă stabilirea unor contacte directe între comunități, oameni, prin schimburi la nivel social, educativ, cultural, etc.


Acțiunea, organizată de Centrul Cultural Pitești și de Clubul Româno-Arab de Cultură și Presă, s-a înscris în proiectul cultural-educativ, sub genericul „Ferestre culturale” inițiat și coordonat de jurnalistul de origine palestiniană, Ahmed Jaber.