Piteștiul, pregătit pentru prima ninsoare!

Prima zi cu zăpadă din acest an, semn al apropierii sărbătorilor de iarnă și motiv de bucurie pentru copii, a sosit!

Administrația locală este pregătită să intervină, în caz de nevoie, astfel încât locuitorii și toți cei care tranzitează municipiul Pitești să beneficieze de condiții normale de trafic. La nivelul municipiului Pitești, activitatea de deszăpezire este asigurată de către Administrația Domeniului Public Pitești și Societatea Salpitflor Green S.A.

CITEȘTE ȘI ... O gură de oxigen la propriu pentru pacienţii COVID-19. Se redeschide secţia ATI de la Mioveni

A fost întocmit planul de intervenţie pentru deszăpezire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă produse de fenomenele meteorologice specifice sezonului rece de iarnă. S-au făcut din timp verificări referitoare la asigurarea utilajelor, echipamentelor de protecţie și a stocurilor de materiale antiderapante necesare deszăpezirii.

CITEȘTE ȘI ... Școala online se prelungește până la sfârșitul anului!

Utilajele sunt pregătite să intervină pe străzile din Pitești, în ordinea priorităților, în funcție de volumul căderilor de precipitații sub formă de ninsoare. Există cantități suficiente de material antiderapant, sare şi clorură de calciu pentru optimizarea traficului rutier şi pietonal, iar pe marginea drumurilor, în pantă, sunt amplasați saci cu nisip.

CITEȘTE ȘI ... De astăzi, Lucrețiu Tudor și-a preluat postul de City Manager!

În municipiului Pitești sunt pregătite să intervină  un număr de 36 utilaje, respectiv: 5 tractoare cu plug, 4 tractoare cu lamă și sărăriță, 16 autospeciale cu lamă și sărăriţă, 2 bobcat-uri, 2 utilaje încărcător frontal, un multicar cu lamă și sărăriță, 3 autoutilitare pentru intervenții rapide și locuri greu accesibile și 3 utilaje mici de deszăpezire tip turbofreze.

CITEȘTE ȘI  ... Înmormântare întreruptă de mascați. Ce s-a întâmplat

În zona centrală se va interveni cu utilaje de mici dimensiuni. Pentru evitarea producerii unor evenimente de blocare a traficului prin căderi de arbori și crengi s-au stabilit echipe de intervenții.

CITEȘTE ȘI ... Fermă în flăcări. Animale arse - Pompierii se luptă cu focul!

În prezent este asigurat un stoc de 500 tone material antiderapant, 800 tone sare, 9 tone clorură de calciu.

”Contăm, ca de fiecare dată, pe sprijinul cetățenilor, reamintindu-le să nu parcheze neregulamentar autovehiculele pe căile rutiere, astfel încât să blocheze trecerea utilajelor de deszăpezire. 

Facem un apel și la spiritul civic al piteștenilor, la implicarea fiecăruia dintre noi, cetățenii acestui oraș, în așa fel încât spațiul din preajma locuințelor și a scărilor de bloc să fie curățat și întreținut corespunzător, în această perioadă existând un risc crescut de accidentări din cauza înghețului.”, este mesajul transmis de administrația locală.