Piteștiul înecat în fum! Garda de Mediu ameninţă Primăria cu amendă!

La aproape 24 de ore de la izbucnirea incendiului care a înecat în fum tot Pitestiul, Garda de Mediu vine cu detalii, printr-o postare pe propria pagina de  socializare.

Astfel aflăm că în cursul zilei de ieri, 18 august, a izbucnit un incendiu de vegetație impreuna cu diverse alte deseuri, depozitate necontrolat între strada Depozitelor și cursul râului Doamnei, pe o suprafața de aproximativ 2000 mp.

La fața locului au intervenit pompierii de la ISU Arges pentru limitarea extinderii incendiului, acesta fiind stabilizat dar nici pana la ora aceasta nu a fost lichidat, a continuat sa ardă mocnit pe tot parcursul nopții şi în cursul acestei dimineţi. 

Fumul generat s-a simțit pe toata raza Municipiului Pitești. 

Garda Naționala de Mediu va monitoriza zona, pana la lichidarea definitiva a incendiului și va reveni cu informații. 

Comisariatul Judetean Arges al GNM a dispus UAT Pitesti măsuri de ecologizare și supraveghere a zonei, pentru a preintampina astfel de depozitari necontrolate de deseuri de orice tip. 

În urma celor constate, Primăria Pitesti este pasibilă de o sancțiune in cuantum de pana la 15.000 lei. conform prevederilor Legii 211/2011 privind regimul deșeurilor.