Piteștiul începe să se deschidă către…viață! Propunere: festival pentru tineri | Sursa Ta

Piteștiul nu a excelat niciodată în alternative de timp liber sau distracție pentru tineri. Pandemia a acutizat și mai mult nevoia de socializare. În ceea ce privește spațiul, slavă Domnului, stăm foarte bine, evenimentele sunt cele care lipsesc aproape cu desăvârșire. Acesta este și motivul pentru care consilierul local Mihai Coteț a propus ca anul acesta să se organizeze un festival pentru tineret în Parcul Ștrand, acolo unde există și scenă, și loc suficient pentru desfășurare, în condiții de siguranță pentru participanți.  

 


„Așteptăm ca și mediul privat să ni se alăture”


► „Sunt tată a doi tineri și știu cât de mult au resimțit în toată această perioadă lipsa interacțiunii sociale. Pentru generația lor, pandemia a însemnat un an de viață suspendat. Vreau ca vara aceasta să le putem oferi o bucurie, un festival de muzică pentru tineret organizat cu toate rigorile care se impun. Văd acest festival în aer liber, în Parcul Ștrand, la Teatrul de Vară, cu formații pe gustul lor, food-truck-uri și terase. Dar, mai ales, văd acest festival organizat în fiecare an, pentru că tinerii din Pitești nu au fost niciodată în atenția administrației locale din acest punct de vedere.
Am făcut această propunere în Consiliul Local și m-am bucurat că am avut un feedback pozitiv din partea colegilor. Așteptăm ca și mediul privat să ni se alăture, pentru că, în definitiv, vorbim despre puterea comunității și despre ceea ce putem să facem împreună. Voi ce ziceți? Cum vă imaginați un astfel de eveniment și pe cine v-ați dori pe scenă?” – este propunerea și provocarea pe care consilierul Mihai Coteț a lansat-o, în online, și către piteșteni. 


Reacțiile nu au întârziat să apară.

► „M-aș gândi la un open stage, apoi la câteva trupe locale, apoi un Byron, un Jurjak, un Subcarpați, să ne mai adunăm și noi ăștia care avem kilometraj mare pe buletin, dar sufletul a rămas La Pietre. Apoi de ce nu un Abi Talent sau ceva ce ar umple ștrandul de puștani. Trei seri, trei teme. De un mare ajutor v-ar fi băieții și fetele (piteșteni toți) care organizează Stonebird și Folk Budeasa. Sper să nu se transforme iar în Smileală, folclor și dansuri populare așa cum am avut ultimii 30 de ani. Susțin pe deplin inițiativa și pot da o mână de ajutor dacă e nevoie.” scrie Dragoș Toma.

► „Food-truck-uri, bere artizanală, cafea de specialitate - cât mai local posibile (din județ sau oraș); formații care să atragă diverse categorii de vârstă.” propune Ioan Mitroi. „Poate și un festival de film românesc, poezie.” – este o altă sugestie.


Cert este un lucru: la această provocare au răspuns mai degrabă „tinereii” săriți de 35 de ani, semn că dorința unui eveniment de acest gen este una foarte mare în rândul tuturor.

 

 

 

Zonă de picnic amenajată de municipalitate în Parcul Ștrand


Până când se va pune pe roate un festival – de o zi, două sau trei – primarul Cristian Gentea a decis ca în Parcul Ștrand să fie amenajat o zonă de picnic. Piteștenii vor putea să petreacă momente plăcute, în grupuri mici sau în familie, își vor putea aduce o pătură și un coș de picnic ce poate conține: fructe, sendvișuri, apă, suc sau dulciuri ambalate. În mod necesar, trebuie ca fiecare să aibă în dotare și o pungă pentru colectarea gunoiului rezultat în urma acestei activități, gunoi care va fi depus, obligatoriu, în containerele special amplasate în zonă.
Alte tipuri de activități adecvate acestei zone sunt: lectură, socializare, jocuri statice (șah, table, puzzle etc.), nefiind însă permise jocurile sportive (volei, fotbal, tenis de câmp etc.) ce îi pot deranja pe ceilalți ocupanți ai zonei de picnic.
De asemenea, în spațiul marcat pentru activitățile mai sus-menționate sunt interzise: amenajarea grătarelor, consumul de băuturi alcoolice, precum și accesul animalelor de companie.
Zona de picnic va fi deschisă între orele 09:00 și 20:00, cetățenii fiind rugați să respecte regulamentul de utilizare a acesteia, afișat pe panouri amplasate special în zonă, precum și măsurile în vigoare privind distanțarea fizică pe întreaga perioadă de folosire a spațiului respectiv.

 

Preluat: saptamanalul ancheta