Pitești: Voluntari livratori pentru persoanele afectate de COVID-19

Pitești: Voluntari livratori pentru persoanele afectate de COVID-19

De la izbucnirea pandemiei de coronavirus, Asociaţia Studenţilor în Construcţii Bucureşti a pornit campania "Studenţii livrează". Mai exact, tinerii se oferă să aducă bătrânilor şi persoanelor vulnerabile alimentele şi medicamentele de care au nevoie, la cerere, fără a cere bani pentru acest serviciu.

Produsele vor fi lăsate la ușă, iar oamenii vor plăti doar cumpărăturile.

Acum, tinerii vor livra și în municipiul Pitești. Astfel, dacă faci parte din categoriile menționate mai sus și ai nevoie de anumite cumpărături, stai acasă și contactează tinerii la unul din numere de telefon:

- 0799008822
- 0799008833
- 0751144133

Apelați la voluntarii livratori doar dacă aveți peste 50 de ani, sunteti izolati la domiciliu sau suferiți de probleme de sănătate care vă vulnerabilizează la COVID-19. Pentru a evita orice contact, cumpărăturile vor fi lăsate în fața ușii, iar tinerii își vor dezinfecta mâinile și mânerele plaselor. Ei vor purta măști, mănuși și ochelari de protecție.

Proceduri recomandate:

La realizarea comenzii telefonice se oferă mai multe variante beneficiarului:
„1. Noi transmitem costul produselor și îl sunăm cu 10 minute înainte de a ajunge coletul pentru a lăsa banii la ușă sau într-un alt loc stabilit împăturiți într-o coală de hârtie/ pungă. Voluntarul când ajunge preia banii (purtând mănuși și sigilându-i într-o pungă cu fermoar), sună la ușă și lasă coletul, beneficiarul fiind în prealabil instruit să aștepte 5 minute înainte să preia coletul.
2. Pentru mai multă încredere, există și posibilitatea ca noi să livrăm coletul și să îl lăsăm la ușă, după câteva minute beneficiarul să preia coletul și să verifice produsele, după care să lase plata la ușa și voluntarul să o preia dupa alte câteva minute. ❗Acest lucru însă ne încetinește considerabil si am putea susține si alți oameni în acest timp.
3. Varianta de transfer bancar din partea dumnealor sau a rudelor dumnealor este varianta optimă, dar de care puțini oameni în vârstă dispun.
În funcție de situație adaptăm metodele de mai sus, nu sunt perfecte, dar suntem deschiși la opțiuni și la îmbunătățiri pe parcurs.”, transmit voluntarii.

Cei care doresc să facă parte din echipa de voluntari livratori din Pitești, sunt rugați să sune la numerele de telefon 0799008822 , 0799008833 , 0751144133.


 

De asemenea, o altă inițiativă a fost demarată în Pitești, denumită „Suport Persoane Vulnerabile Coronavirus - Pitești”, cu scopul de a strânge alimente pentru persoanele vulnerabile COVID-19. Dezvoltatorul imobiliar Maia a donat primele 500 de pachete destinate persoanelor care au nevoie de ajutor. Acestea vor fi distribuite de miercuri, 25 martie. Inițiatorii îi roagă pe toți să îi ajute să găsească beneficiari. De asemenea, oamenii care au nevoie de ajutor pot suna chiar ei la numerele de telefon:

0799 00 88 22
0799 00 88 33