Pitești: Un alt liceu intră în scenariul roșu!

Colegiul Tehnic "Costin D. Nenițescu" din Pitești intră în scenariul roșu, după ce trei elevi au fost confirmați cu noul coronavirus. Practic, elevii liceului vor face cursurile online timp de două săptămâni, până la data de 17 noiembrie.
 

CITEȘTE ȘI ... Copil rănit grav. S-a tăiat cu drujba

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat, marţi, că, în acest moment, în 4.036 de unităţi de învăţământ preşcolarii şi elevii participă la activităţi/lecţii online, iar în 367 de şcoli au fost înregistrate cazuri de infectare cu noul coronavirus. 

În cele mai multe școli și grădinițe din România, învățarea decurge normal, copiii merg la ore. Numărul unităților de învățământ care au trecut în scenariul ONLINE a crescut față de ziua precedentă, fiind cu 206 mai multe decât luni.

CITEȘTE ȘI ... Incendiu violent în Băbana. Mașină făcută scrum

Potrivit ultimelor date centralizate de Ministerul Educației, situația în care se află fiecare școală din țară în funcție de evoluţia situaţiei epidemiologice din fiecare judeţ este următoarea:

-  8.543 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;

- 5.077 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

- 4.036 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3 - participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

CITEȘTE ȘI ... Maternitățile din România sunt copleșite de criza sanitară

Din cele 4.036 de unităţi de învăţământ din Scenariul 3 - ONLINE, 367 figurează în acest scenariu din cauza infectărilor cu noul coronavirus, iar cea mai mare parte - 3.669, din cauza ratei de incidenţă a cazurilor raportată în localitatea în care funcţionează sau din cauza infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.