Pitești: Au sosit ultimele utilaje pentru deszăpezire și curățenie

Astăzi au sosit ultimele utilaje pentru deszăpezire si curățenie achiziționate de Primăria Municipiului Pitești în anul 2019, cu o valoare de 1.929 .000 lei inclusiv TVA. Astfel, lotului deja existent i s-au adăugat: două tractoare cu remorcă, lamă deszăpezire și răspânditor material antiderapant, o automăturătoare medie, un buldoexcavator.


Acestea completează parcul auto de utilaje multifuncționale și vor fi folosite de către S.C. Salpitflor Green S.A.
Utilajele sunt moderne și pot fi folosite pe tot timpul anului la multiple operațiuni. Astfel, pe timp de iarnă vor putea fi folosite la deszăpezire sau împrăștiere de material antiderapant, iar în restul anului la alte activități administrative precum măturare mecanică, colectare și compactare gunoi, transport materiale. De asemenea, se vor putea mătura mecanic rigolele (spațiile greu accesibile de la marginea străzilor de lângă borduri), iar autostropitoarea va folosi la spălarea străzilor, bulevardelor, zonelor pietonale precum și la udarea spațiilor verzi. SALPITFLOR GREEN S.A.

 

Utilajele sosite astăzi se adaugă celorlalte achiziționate pe parcursul acestui an:
• autospecială 4x4, cabină dublă, 7 locuri, cu lamă și sărăriță - 2 buc
• autospecială 4x4, cabină simplă, 3 locuri, cu lamă și sărăriță - 1 buc
• multifuncțională - autocompactoare 8-10 mc cu lamă și sărăriță;
• multifuncțională - automăturătoare medie 5-6 mc cu lamă și sărăriță;
• 3 multifuncționale - autostropitoare container cu lamă și sărăriță;

 

 

Utilajele vor fi folosite pe tot timpul anului la multiple operațiuni - deszăpezire sau împrăștiere de material antiderapant, măturare mecanică (inclusiv rigole), colectare și compactare gunoi, transport materiale, la spălarea străzilor, a bulevardelor, a zonelor pietonale, precum și la udarea gazonului.