Piteștenii se vaită că mor de cald în autobuze

Directorul Publitrans: „Dacă prind șoferii că opresc aerul, îi mut pe o mașină care nu are deloc!”

De când au crescut simțitor temperaturile, călătorii piteșteni și, cu precădere, cei mai în vârstă dintre aceștia suportă din ce în ce mai greu deplasările cu autobuzul, drept care sunt atenți la absolut toate detaliile legate de confortul în timpul călătoriilor. În acest context, mai mulți cetățeni, clienți pe diferite rute din Pitești, au sesizat faptul că majoritatea șoferilor de pe autobuze nu dau drumul instalațiilor de aer condiționat, situație în care călătoriile devin de-a dreptul insuportabile.

CITEȘTE ȘI ... S.Ed.C. Mioveni - Servicii pentru curățenia scărilor blocurilor!

Directorul Publitrans, Manu Rotaru, susține faptul că îi va sancționa drastic pe șoferii care procedează în acest fel, dar că nu înțelege cum se poate întâmpla asta, în condițiile în care autobuzele au setate instalațiile de climatizare să funcționeze automat:

„În mod normal, mijloacele noastre de transport în comun sunt dotate cu instalații setate să pornească odată cu motorul. Nu pot lua de bun tot ce spune lumea, dar eu am propriile mele mijloace de control și vreau să vă spun că am constatat funcționarea sistemelor de aer condiționat inclusiv sub aspectul schimbărilor la consum. Trebuie știut că aceste sisteme nu pot funcționa la o diferență mai mare de șase grade de temperatura exterioară, pentru că așa au fost gândite. De altfel, dacă prind vreun șofer că nu respectă normele, îl mut de pe autobuzul cu climatizare pe unul fără, ca să suporte consecințele. O să verific aceste sesizăriși voi acționa în consecință. Pe de altă parte, cetățenii trebuie să înțeleagă că, dacă se urcă când abia a pornit motorul, după oprirea de la cap de linie, nu are cum să fie semnificativ mai rece decât temperatura de afară. Această diferență se simte după câteva stații distanță”, a subliniat directorul Publitrans.

 

Sursa:Saptamanalul Ancheta