UPDATE: INCREDIBIL! MII DE PITEȘTENI AU RUPT CORDONUL JANDARMERIEI!

Și votanții PSD au ieșit in stradă: Te-am votat, m-ai trădat!

UPDATE - 21.55: Apele s-au mai liniștit. Dacă vârful prezenței la protest a fost cam de 3000 de oameni, acum se mai află in stradă in jur de 1000

UPDATE - 21.40: Jandarmii au blocat ieșirea dinspre Griviței spre bulevardul Brătianu. Manifestanții se intorc spre centru

UPDATE - 21.20: Jandarmii au incercat in zadar să forțeze mulțimea să se intoarcă in Piața Milea. Oamenii au ajuns in intersecția de la Muntenia, flancați de jandarmi. Intersecția este blocată. Coloana se intinde de la Muntenia până dincolo de Casa Cărții

UPDATE - 21.05: Cordonul jandarmilor a fost spart! Miile de oamenii sunt pe stradă, pe Republicii

UPDATE - 20.57: Jandarmii au făcut baraj! Manifestanții ignoră anunțul și vor să iasă pe străzi. se incearcă forțarea cordonului jandarmeriei

UPDATE - 20.50: Unul dintre liderii de opinie ai protestatarilor a comunicat că poliția le-a interzis să mai iasă in bulevarde, autorizația fiind valabilă doar pentru traseul Primărie - Prefectură. In cazul in care se va ieși pe bulevard, poliția și jandarmii au transmis că vor fi nevoiți să intervină ca la București.

UPDATE - 20.20: Peste 2000 de protestatari se află in Piața Primăriei. Numărul manifestanților crește intr-un ritm foarte mare.Acum se vor intoarce in Piața Prefecturii

UPDATE - 19.45: Incredibil, in aceste monente sunt in jur de 1000 de oameni, in 15 minute numărul manifestanților s-a dublat. Jandarmii se află la datorie și sunt in număr mult mai mare decât seara trecută.

UPDATE - 19.30: Peste 500 de piteșteni protestează la această oră in Piața Milea și se așteaptă să vină din ce in ce mai mulți. Acum se pleacă spre Primărie.

 

În această seară, argeșenii sunt așteptați să protesteze din nou în centrul orașului Pitești. Protestatarii sunt așteptați în Pitești începând cu ora 19.00, în Piața Vasile Milea.

Organizatorii îi roagă pe cei care se vor prezenta la proteste să respecte următoarele reguli: 

Sa ieșim astazi la un protest hotărât și sa urmam câteva reguli simple, pentru a avea impactul pe care ni-l dorim cu toții.
Este posibil, câteodată, sa existe persoane recalcitrante și agenți provocatori, care vor încerca să creeze tensiuni și să provoace reacția forțelor de ordine. 


Ar fi bine sa ținem cont de următoarele sfaturi:
1. Nu afișăm un comportament agresiv față de jandarmi sau față de alți demonstranți.
2. Nu încurajam comportamentul violent al celorlalți demonstranți.
3. Dacă observam un comportament abuziv sau violent al unor demonstranți sau al forțelor de ordine, îl înregistram cu ajutorul telefonului.
4. Nu strigam sloganuri obscene.
5. Părăsim temporar demonstrația, pentru a ne hidrata, încălzi sau odihni. Revenim cu grijă la demonstrație.
6. Suntem calmi și solidari. Aducem la protest colegi, prieteni și membri ai familiei.
7. Vorbim cu oamenii necunoscuți din jurul nostru. Un protest este o modalitate buna de a socializa și a face schimb de idei.
Așadar, cu câți prieteni vii mâine la protest?
Schimbarea începe cu noi și nu se termina niciodată. E un drum lung, iar perseverența noastră în fata corupției le va da și celorlalți încrederea si speranța ca puterea este în mâinile noastre.

VEZI AICI PROTESTUL SUSȚINUT ASEARĂ ÎN PITEȘTI

Organizatorii ultimelor două proteste din județul nostru vorbesc de un nou protest, organizat în acest weekend.

Sursa foto: Sursata/Facebook