Piteștenii din strada Velișoara Grigorești - feriți de inundații | Sursa Ta

Astăzi, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor pentru obiectivul de investiții  „Regularizare Pârâu Velișoara Grigorești”.
Întrucât, în perioadele cu ploi abundente, apele meteorice inundau proprietățile private, iar zona se află într-o puternică dezvoltare, a apărut necesitatea rezolvării scurgerii apelor pluviale.  

CITEȘTE ȘI ... 114 oameni din Sălătrucu s-au vaccinat cu Pfizer


Scurgerea apelor se realiza prin șanțuri din pământ, subtraversarea străzii Velișoara făcându-se  printr-un podeț tubular DN1000. Zona avea un  aspect rural,  iar dorința beneficiarului a fost o regularizare, atât de ordin estetic, cât și funcțional, prin eliminarea stagnării apelor în șanțuri și asigurarea evacuării apelor meteorice la precipitații abundente.


Strada Velișoara are, în prezent, toate utilitățile în funcție: canalizare menajeră, alimentare cu apă, gaze, energie electrică, astfel încât s-a  putut trece la etapa următoare de modernizare, în sensul realizării de lucrări de amenajare hidrotehnică a pârâului ce traversează zona, prin execuția unui canal betonat pentru dirijarea apelor meteorice la debitele transmise de Apele Române și prin dublarea podețului tubular existent cu un podeț corect dimensionat pentru a asigura captarea și dirijarea apelor meteorice, dar și pentru a asigura evacuarea apelor de pe străzile laterale.

CITEȘTE ȘI  ... Alarmant! În 2019 - 475 de proaspete mămici din Argeș erau minore


Valoarea inițială a contractului a fost de 1.480.390,85 lei inclusiv TVA, suma finală achitată către executantul lucrării, SC Hidro Construcția Argeș SA, ajungând, în urma unei redimensionării a costurilor, la 1.441.165,44 lei inclusiv TVA.