Piteștenii care au solicitat subvenții la căldură - verificaţi de Primărie

20 noiembrie a fost termenul-limită de depunere  a cererilor şi a declaraţiilor pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei, aferent întregului sezon rece 2018-2019. Conform legii, plata pentru încălzirea apartamentelor şi a caselor poate fi subvenţionată: de la 5% din factura la căldură pentru cei care locuiesc la bloc şi au venituri medii 615,1 şi 786 lei pe membru de familie, până la 100% în cazul persoanelor singure ce câştigă sub 155 lei pe lună. 


Acum, că operaţiunea de înregistrare a cererilor s-a încheiat, reprezentanţii Primăriei încep verificarea documentelor ataşate la dosare de către piteștenii care au solicitat primirea subvențiilor pentru căldură. În cazul în care se va constata faptul că beneficiarii au primit subvenţii fără a avea în mod legal acest drept, cei prinşi cu minciuna trebuie să restituie toți banii primiți drept ajutor de încălzire. Cetățenilor depistaţi că nu aveau dreptul la ajutor pentru încălzire li se vor trimite notificări și dispoziții pentru restituirea sumelor primite. Inspectorii sociali vor efectua controale și în teren, mai exact la domiciliile solicitanţilor, iar în paralel vor verifica la ANAF datele privind veniturile obținute de către beneficiari. De asemenea, precum şi informaţiile existente în bazele de date ale  AJOFM Argeș și APIA.

Inspectorii au în vedere faptul că beneficiarii nu trebuie să dețină clădiri, alte spații locative în afara locuinței de domiciliu, autoturisme cu o vechime mai mică de 10 ani, utilaje agricole sau depozite bancare mai mari de 3000 lei. Astfel, până la deplasarea la domiciliul beneficiarilor, inspectorii Primăriei vor avea deja temele făcute și, eventual, doar vor constata neregulile. 

Sursa: saptamanalul ancheta