Piteștenii au spus NU pistei de biciclete din centrul orașului!

Partidul Pro România Argeș a realizat un sondaj de opinie cu privire la amenajarea de piste pentru bicicliști în zona central - pietonală a orașului Pitești.
3.500 de piteșteni au răspuns sondajului care prezintă opinia cetățenilor municipiului Pitești vis-à-vis de intenția Primăriei: ”piteștenii sunt împotriva amenajării de piste pentru bicicliști pe Strada Mare, pe traseul pietonal Teatrul Alexandru Davila – Piaţa Vasile Milea”.

CITEȘTE ȘI ... 100.000 euro pentru pista de biciclişti din faţa cimitirului „Sf. Gheorghe”

Dintre cei aproximativ 3.500 de respondenți, 3.200 și-au exprimat dezacordul cu privire la intenția Primăriei Pitești de a realiza piste pentru bicicliști într-o zonă a orașului tranzitată, pietonal, zilnic, de mii de cetățeni.

Venind în susținerea piteștenilor, Bogdan Ivan, liderul partidului Pro România Argeș: ”Îi sugerez primarului municipiului Pitești, domnului Cornel Ionică, să țină cont de dorințele și de adevăratele nevoi ale cetățenilor. Piteștenii nu își doresc piste pentru bicicliști pe Strada Mare.”

Bogdan Ivan este de acord ca Piteștiul să aibă nevoie de multe necesități, vorbim aici și de pistele de bicicliști, însă nu în centrul pietonal al orașului, ci în alte zone ale municipiului: ”Chelului tichie de mărgăritar îi trebuie – după acest proverb românesc acționează municipalitatea. În Pitești avem nevoie de piste pentru bicicliști,b într-adevăr, care să lege cartierele Prundu - Bascov - Trivale - Popa Șapcă prin centrul orașului, dar nu prin cel pietonal. Ceea ce dorește să facă Primăria Pitești este o eroare, este inadmisibil! Pe Strada Mare sunt copii, bătrâni, se pot produce accidente. În eventualitatea în care aceste piste se vor realiza, vor reprezenta un adevărat pericol pentru cetățeni, indiferent de vârstă. Va plăti Primăria Pitești atunci când un copil va fi lovit de o bicicletă? Cine va fi tras la raspudere ?
Partidul Pro România Argeș îi susține pe piteșteni și este împotriva acestui demers pe care Primăria municipiului Pitești dorește să îl implementeze și cere conducerii orașului revizuirea proiectului de amenajare de piste pentru bicicliști pe Strada Mare, pe traseul pietonal Teatrul „Alexandru Davila” – Piaţa Vasile Milea”.