Piteșteni! Termo Calor Confort solicită plata facturilor la timp

Restanțierii creează neplăceri atât furnizorilor, cât și comunității, în cazul sistemului centralizat de încălzire. Lună de lună, SC Termo Calor Confort rămâne cu sume colosale pe care ar trebui să le încaseze de la consumatori, așa că cere plata la timp a facturilor, deoarece nerespectarea scadenței poate duce la executare silită. Societatea de termoficare a orașului Pitești achită în avans gazele utilizate pentru producerea agentului termic, așa că restanțierii nu aduc decât prejudicii. 

CITEȘTE ȘI ... VEZI programul manifestărilor organizate de Primăria Pitești cu ocazia Zilei Naționale a României!


„Vă informăm că toți utilizatorii serviciilor de utilități publice - inclusiv termoficare -, persoane fizice sau juridice, au obligația să achite facturile reprezentând contravaloarea serviciilor furnizate/prestate în termenul de scadență de 15 zile de la data emiterii facturilor, conform legislației, data emiterii facturii fiind menționată pe factură. Termenul de scadență privind plata facturii se ia în calcul începând cu data emiterii facturii. 
Conform art. 42, alin.(10), litera b) din legea nr. 51/2006 privind serviciile comunitare de utilități publice - inclusiv termoficare - în cazul neachitării obligațiilor de plată datorate, se vor aplica dispozițiile legale în vigoare prin promovarea acțiunii în instanță, urmând să se calculeze dobânda legală și cheltuielile de judecată și executare.
Având în vedere aceste considerente și faptul că SC Termo Calor Confort SA are de plată facturi către furnizorii principali de gaze în avans, energie electrică și apă, atenționăm pe cei care înregistrează restanțe către SC Termo Calor Confort SA, să întreprindă de urgență toate demersurile necesare pentru achitarea sumelor datorate”
- este anunțul emis de SC Termo Calor Confort la început de sezon rece.