Piteșteancă reținută! Oameni păcăliți prin metoda ”accidentul”

În ziua de duminică, poliștiștii din Argeș, împreună cu cei din județul Bacău, au efectuat trei percheziții domiciliarela persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune prin metoda 'accidentul'.
În urma perchezițiilor au fost ridicate șase telefoane mobile, bani, bunuri de uz casnic și alte înscrisuri ce au legătură cu comiterea faptelor de acest gen.

CITEȘTE ȘI ... LUCRĂRI PE MAI MULTE TRONSOANE DE AUTOSTRADĂ


Perchezițiile au adus la cunoștința publică faptul că o buzoiancă în vârstă de 59 de ani, din comuna Berca, a fost contactată telefonic de către un tânăr de 33 de ani, aflat în penitenciarul Colibași.
Acesta, invocând implicarea unei rude a victimei într-un eveniment rutier, a determinat-o să-i remită în decursul a două zile, sume de peste 2100 euro și 24.000 de lei, care au fost preluate de o persoană, angajată de bănuit prin intermediul unui site de publicitate online.
Bănuitul a fost ajutat de alte două persoane private de libertate, precum și de o tânără de 20 de ani din Pitești, care prelua sumele de bani provenite din activitatea infracțională.

CITEȘTE ȘI ... INCREDIBIL! Focar de infecţie într-o comună argeşeană!


Astfel, polițiștii buzoieni au reținut tânăra de 20 de ani, pentru o perioadă de 24 de ore, iar instanța a luat măsura arestării preventive pentru 30 zile.
Cazul instrumentat de politștii buzoieni privește comiterea infracțiunii de înșelăciune.

În acest caz, Poliția vă recomandă:
Ai primit un telefon prin care ai fost anunțat că o rudă este implicată într-un accident rutier? Ți se solicită să depui imediat bani într-un cont bancar?

ATENȚIE! VERIFICĂ MAI ÎNTÂI DACĂ TOTUL ESTE REAL!
Capcana întinsă de escroci, îi face pe oameni să creadă că unor persoane apropiate li s-a întâmplat ceva grav, prin prezentarea unei false stări de urgență.
Ce trebuie să știi!

1. Verifică, pe un număr de telefon cunoscut deja, dacă situația de urgență este reală.

2. Nu da curs instrucțiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că sunt avocați și reprezintă rudele 'implicate în accidentul rutier'.

3. Sună la Poliție, pe numărul de urgență 112 sau la unitatea de poliție pe raza căreia locuiești, spune despre ce este vorba, interesează-te de existența unui astfel de accident rutier și procedura legală în situații de acest gen.

4. Nu efectua niciun transfer bancar sau înmâna bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa ta.

 

Sursa Agerpres.ro