Piteșteancă prinsă în carantina de Coronavirus din Italia!

Virusul mortal a lovit Italia, în zonele Lombardia și Veneto, zone unde locuiesc 50 de mii de oameni, între care și români.
Bilanțul la acest moment provocat de coronavirus în Italia: peste 50 de pacienți infectați și doi morți.

Se pare că pacientul ”zero” este un italian de 38 de ani din localitatea Codogno. Bărbatul s-a întors din China fără a prezenta vreun simtom al virusului. A fost internat, la scurt timp, în stare critică. Acum, medicii spun că bărbatul este stabil.

Coronavirusul a provocat în Italia două decese, unul dintre ele fiind confirmat vineri, iar cel de-al doilea sâmbătă. Prima persoană decedată în urma infestării cu virusul Coronavirus a fost o femeie, în vârstă de 77 de ani, care s-a aflat în aceeași sala de spital cu pacientul ”zero”.

CITEȘTE ȘI ... Doi pasageri de pe vasul Diamond Princess au murit din cauza coronavirusului

În regiunile Lombardia și Veneto se impun măsuri extraordinare. Oamenii sunt sfătuiți să rămână în case. Autorităţile locale au închis întreprinderile, magazinele şi şcolile, iar 42 de meciuri de fotbal din ligile inferioare au fost amânate. În plus, au fost anulate şi turnee de baschet şi volei.
Spitalul din localitatea Codogno a fost închis pentru că medicii şi infirmierele au intrat în contact cu pacienţi infectaţi.

CITEȘTE ȘI... Directivă UE: Program flexibil de muncă pentru angajații cu copii


Ramona Voiculescu este piteșteancă, dar locuiește de 18 ani in Lignano Sabbiadoro, o stațiune din Italia. Tânăra, ce are dubla cetățenie, a povestit pentru Sursa ta despre situația din Italia, la acest moment, țara cea mai afectată de coronavirus din Uniunea Europeana.  În Italia trăiește cea mai mare comunitate de români din străinătate. Aici, numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus creste continuu, fiind declarata stare de urgență.


”Situația este tot mai gravă în Italia cu privire la Coronavirus. Dacă ieri au fost confirmate doar 17 persoane care au contactat virusul, astăzi numărul a crescut, în doar 24 de ore, la 51 de persoane. Sunt deja două decese declarate. Nu este doar un singur focar de infecție, ci unul este în Lombardia, iar altul este Veneto.

Au mai apărut cazuri și în alte zone. De exemplu: în Torino, în Monfalcone se află deja o persoană în carantină. Problema cea mai mare este dată de faptul că nu se știe exact de la ce a pornit această infecție pentru că niciuna dintre persoanele care au contactat Coronavirusul nu au fost în China sau nu au intrat în contact cu oameni întorși recent din China, decât tânărul de 38 de ani despre care se spune că ar fi luat virusul de la un prieten întors în 21 ianuarie, dar acestuia, în momentul în care i-a fost făcut testul pentru a se vedea dacă este bolnav, rezultatul a ieșit negativ.

Deci, persistă întrebarea...De unde a pornit această infecție cu Coronavirus în Italia și cum de se răspândește cu o asemenea repeziciune.
Oamenii sunt speriați. De exemplu, în Dolo, care este o localitate aflată la doar la 26 de km de Veneția, străzile sunt goale, oamenii au început să se ducă la supermarket pentru a se aproviziona, speriați de ceea ce ar putea să urmeze. Există localități în Lombardia izolate și un număr foarte mare de persoane aflate în carantină. Situația este grea, complexă, iar oamenii sunt cu adevărat speriați”, a declarat pentru Sursata.ro, Ramona Voiculescu.

CITEȘTE ȘI ... Imagini-spion cu noul model Dacia Logan

 


Ministerul Sănătăţii, mesaj pentru românii întorși din zone cu coronavirus din Italia

 

Autoritățile române îi sfătuiesc pe românii reveniți în țară din zonele care sunt afectate de coronavirus trebuie să stea 14 zile în carantină în centrele amenajate în fiecare județ.

 

 


MAE - recomandări pentru românii din Italia

MAE informează că, până acum, ambasada României la Roma și oficiile consulare de pe teritoriul Italiei nu au primit notificări din partea autorităților locale referitor la faptul că ar fi români printre persoanele infectate cu noul coronavirus.
„În contextul apariției unor noi cazuri confirmate de infecție cu virusul Covid-19 (coronavirus) în Republica Italiană, Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile italiene au luat o serie de măsuri de natură a preveni răspândirea virusului în regiunile care concentrează marea majoritate a cazurilor (Lombardia și Veneto). Măsurile includ închiderea localurilor publice, anularea activităților sportive sau recreative, suspendarea cursurilor școlare și emiterea de alerte pentru urgență sanitară care sfătuiesc cetățenii să rămână în case”, au transmis reprezentanții MAE, printr-un comunicat de presă

Sursa citată mai spune că având în vedere comunitatea numeroasă de cetățeni români din regiunile afectate, la nivelul Ambasadei României la Roma a fost constituit un task force care se află în legătură constantă cu Protecția Civilă Italiană și alte autorități italiene cu atribuții în gestionarea situației.

De asemenea, MAE informează că, „până la acest moment, misiunea diplomatică și oficiile consulare române de pe teritoriul Italiei nu au primit notificări din partea autorităților italiene cu privire la existența vreunui cetățean român printre persoanele infectate și nu au primit solicitări de asistență consulară în legătură cu acest subiect din partea cetățenilor români”.

MAE reiterează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523369, +390683523371, +390683523374, +390683523352; +390683523344, Consulatului General al României la Milano: +39 0240098207, +39 0240074018 și Consulatului General al României la Trieste: +39 040 411 652, +39 040 452 8136, +39 040 416 350, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Totodată, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al Ambasadei României la Roma: +393451473935, respectiv al oficiilor consulare la Milano: +39 366108 1444 și Trieste: +39 340 8821688.