Piteşteanul câştigător la „Ferma” va alerga în ultramaratonul Autism 24h

Câştigătorul show-ului televizat „Ferma. Un nou început”, piteşteanul Marius Crăciun, va alerga într-un maraton întins pe 24h pentru cauza copiilor cu afecţiuni din spectrul autist. Ultramaratonul  Autism 24h a ajuns la a cincea ediţie şi se va desfăşura în 30 de oraşe din ţară. Competiția este organizată de Centrul Psihologic „Marea Neagră” și are ca scop promovarea dreptului la integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilități, iar miza este finanţarea a 30 de proiecte umanitare. Echipa din Piteşti îl are printre ambasadori pe Marius Crăciun, după cum a anunţat preşedinta ATSA Argeş, Ana-Florina Dumitrescu. „Marius, un tânăr şi un sportiv de excepție a spus un «Da» hotărât proiectului nostru (5000 de copii cu cerințe educaționale speciale vor primi gratuit materiale școlare). Ne bucurăm tare mult! Practică sport de performanță de la vârsta de 10 ani, sportul fiind judo. A terminat facultatea de educație fizică și sport. Pe Marius îl mai știm și din cele două emisiuni televizate de pe Pro tv, «Ninja Warrior», unde a ajuns în finală și «Ferma. Un nou început!», câștigătorul fiind chiar el. Ne bucurăm şi suntem mândri că face parte din echipa noastră de ambasadori ai evenimentului sportiv caritabil Autism 24h. Marius va alerga pentru strângerea de fonduri în intervalul 19 - 20 septembrie. De asemenea, va încerca să-şi motiveze prietenii să susțină cauza noastră în perioada august - septembrie, atunci când va fi deschisă PLATFORMA DE DONAȚII. Motto-ul sau este: «Orice întâmplare din viaţă se produce cu un motiv şi trebuie să iei ce e mai bun din orice întâmplare, fie ea bună, fie rea.”, a scris preşedinta ATSA Argeş, Ana-Florina Dumitrescu. 


Startul maratonului va fi dat sâmbătă, 19 septembrie, începând cu ora 10, şi va dura până a doua zi.  Participanţii, câte 20 de persoane pe echipă, vor alerga în buclă, ziua şi noaptea, astfel încât echipa care va aduna cei mai mulți kilometri va fi declarată câștigătoare, anunţă organizatorii. Fiecare echipă va fi monitorizată de către un arbitru, iar transmisia video va fi asigurată non-stop de la locul  fiecărei echipe cu ajutorul unui studio de televiziune.


La Pitești, prin fondurile strânse în urma maratonului Autism 24h, Asociația ATSA Argeș doreşte să doneze către 5.000 de copii manuale auxiliare adaptate pentru copiii cu nevoi speciale, concepute chiar de către organizaţia argeşeană.