Piteşteanul Alexandru Raicu ne reprezintă la Campionatul Mondial de Judo

Cei mai buni judoka din lume concurează începând de joi şi până duminică la Campionatul Mondial de Judo rezervat seniorilor. Din lotul ţării noastre face parte şi piteşteanul Alexandru Raicu. 

Sportivul legitimat la CSM Piteşti-FC Argeş este component de bază al lotului olimpic de judo al României şi va lupta la categoria 73 kg. Judoka alb-violet care este în primul an de seniorat are şanse destul de mici la podium având în vedere că la această întrecere vor lua startul campioni olimpici, mondiali şi europeni, sportivi care au o experienţă mult mai vastă decât reprezentantul judeţului nostru. 

Un parcurs cât mai lung al lui Raicu la concursul de la Baku ar face ca judoka argeşean să acumuleze cât mai multe puncte în încercarea de a obţine dreptul de participare la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo. Valentin Ioniţă, antrenorul sportivului piteştean, are mare încredere în potenţialul elevului său şi speră ca parcursul lui Raicu la concursul din capitala Azerbaidjanului să fie unul cât mai lung.