Pieton beat - lovit de o șoferiță!

Accident rutier pe bld. Nicolae Bălcescu. O șoferiță de 66 de ani, din Piteşti, care conducea un autoturism din direcţia centru spre comuna Bascov, ar fi acroşat şi accidentat uşor un pieton de 36 de ani, din Bradu.

CITEȘTE ȘI ... Șocant! Fată de 16 ani- bătută cu bestialitate într-un centru de plasament

Bărbatul, aflat sub influența alcoolului, a traversat strada neregulamentar. În urma accidentului, pietonul a ajuns la spital unde s-a stabilit că a suferit doar rani usoare.

Șoferița a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Poliţiştii Biroului Rutier Piteşti continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul, fiind întocmit dosar penal conform art. 196 din Codul Penal.

 

 

 

 

 

 

Recomandări privind circulația


Având în vedere importanţa condiţiilor meteo nefavorabile, cu specific de carosabil umed, cu posibilitatea apariţiei fenomenului de polei, cu posibilitatea întâlnirii de porţiuni cu gheaţă sau chiar zăpadă în zonele de munte, poliţiştii argeşeni recomandă:


1.Conducătorilor de autovehicule:

-respectaţi regulile de circulație, circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, pentru a putea observa la timp și evita orice obstacol care ar putea apărea, adoptaţi o manieră preventivă de condus și respectaţi indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.
-păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile; de asemenea, nu vă angajaţi în efectuarea de manevre riscante, cum ar fi depăşirea coloanelor de autovehicule în condiţii de trafic aglomerat.

-nu consumaţi alcool sau substanțe cu efect psihoactiv (cum sunt unele medicamente) şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! 

-nu utilizați telefonul mobil în timp ce conduceţi, fără să aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”.

2.Sfaturi pentru pietoni:

-traversaţi doar prin locurile permise și nu începeți traversarea până când nu sunteți siguri că intenţia a fost observată de conducătorii de autoturisme, iar aceştia pot opri în condiţii de siguranţă. 

-în condiţii de vreme nefavorabilă să nu vă obturați câmpul vizual cu obiecte vestimentare sau de garderobă. 

-deplasarea, în special noaptea sau în condiţii de vizibilitate redusă, să fie efectuată numai pe trotuar sau pe acostamentul drumului.
 

 

 

 

 

 

Foto descriptiv