Piaţa Primăriei Piteşti va fi dotată cu prize de încărcare pentru laptopuri şi telefoane

Sătui să mai înlocuiască plăcile de granit din Piaţa Primăriei Piteşti, şefii administraţiei locale au considerat că este mai convenabil să o reabiliteze, deşi au trecut doar 11 ani de la modernizare. 
După cum ne-a declarat primarul Cornel Ionică, prima greşeală a predecesorului său, în ceea ce priveşte acest obiectiv, este faptul că a conceput-o ca zonă pietonală. „Acest spaţiu este tranzitat de autoutilitare de intervenţie, cum sunt cele de la Pompieri, pentru că avem periodic aplicaţii cu ISU, intră cei de la reţelele de utilităţi şi tot aşa. Plăcile existente sunt mult prea late şi subţiri, de 2,5 cm. Dacă erau mai înguste şi mai groase rezistau, deoarece se distribuia altfel presiunea utilajelor. Noi vom amenaja piaţa pentru trafic greu, cu suprabetonare şi plăci adecvate. Vă garantez că Piaţa va fi cel mai bine utilată şi amenajată din toată ţara, pentru că am luat şi noi tot ceea ce era mai bun de la alţii. Ca să ne asigurăm că totul va fi aşa cum trebuie, colegii mei au vizitat pieţele centrale din Braşov, Cluj şi Oradea şi ne-am consultat cu colegii din aceste municipii. O să avem toate cablurile îngropate, prize la bănci, pentru alimentarea laptopurilor şi a telefoanelor, WI-FI gratuit, ecrane, un loc în care se va monta bradul de Crăciun, toaletă publică şi tot ceea ce este nevoie.”, ne-a declarat primarul Cornel Ionică. 

De asemenea, a fost prevăzută şi canalizarea pluvială, care va împiedica formarea unei mari bălţi în centrul municipiului, aşa cum se întâmplă la fiecare ploaie sau la topirea zăpezii. Deocamdată, obiectivul se află în faza de proiectare.

 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta