Pfizer BioNTech cere autorizarea vaccinului împotriva Covid-19 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani

BioNTech, compania germană în domeniul biotehnologiei, şi partenerul său american Pfizer au depus la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) o cerere de autorizare în Uniunea Europeană a vaccinării copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani cu serul propriu împotriva Covid-19.

Pfizer BioNTech cere autorizarea vaccinului împotriva Covid-19 pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12-15 ani. În baza unui studiu clinic care arată o „eficienţă de 100%” a vaccinului Pfizer-BioNTech la această categorie de vârstă, alianţa germano-americană anunţă într-un comunicat că a cerut o extindere a autorizaţiei, în prezent valabilă numai pentru persoane în vârstă de peste 16 ani. Acest proces durează, de obicei patru până la şase săptămâni.

Pfizer intenționează ca vaccinul dezvoltat în parteneriat cu BioNTech să fie administrat înainte de anul școlar viitor, a declarat directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla. Vaccinul Pfizer este autorizat deja pentru a fi utilizat de la vârsta de 16 ani. Noul studiu oferă primele date despre eficienţa vaccinului în cazul adolescenţilor de vârstă şcolară.

În cadrul unui studiu care a cuprins 2.260 de adolescenţi cu vârste între 12 şi 15 ani, au existat 18 cazuri de COVID-19 în grupul care a primit un ser placebo şi niciunul în grupul care a primit vaccinul, ceea ce înseamnă o eficacitate de 100% în prevenirea COVID-19, a mai precizat compania în comunicat. Totodată, vaccinul a fost bine tolerat de copii iar reacțiile adverse au fost asemănătoare cu cele observate în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani. Nu au fost enumerate ce astfel de efecte secundare au existat în grupul mai tânăr, însă efectele secundare ale studiului pentru adulți au fost în general ușoare până la moderate și au inclus dureri la locul injectării, dureri de cap, febră și oboseală.


Sursa: romaniatv.ro