Petrecere privată sistată de polițiștii argeșeni! Organizatorul și invitații amendați!

Polițiștii argeșeni sunt la datorie, alături de celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19.

Reamintim că, în mai multe localități din județul Argeș, au fost instituite măsuri suplimentare în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, ca urmare a depășirii pragului de 4 cazuri la 1.000 de locuitori.

În ultimele 48 de ore, polițiști au desfășurat 58 de acțiuni punctuale (din care 52 de acțiuni independente, 4 acțiuni împreună cu lucrători I.J.J. Argeș și două acțiuni cu reprezentanți ai altor instituții).

Au fost verificate 4.482 de persoane, 263 de mijloace de transport în comun și  286 de societăți comerciale.

Au fost vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural. Localurile şi restaurantele au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 315 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 45.500 de lei, după cum urmează:

-242 de sancțiuni, în valoare de 28.750 de lei, ca urmare a nepurtării măștii de protecție;
-60 de sancțiuni, în valoare totală de 8.250 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.
-13 sancțiuni, în valoare totală de 8.500 de lei, ca urmare a participării la un eveniment privat.


• Eveniment privat sistat de poliţişti

În seara zilei de 10 aprilie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului s-au sesizat cu privire la faptul că, în curtea unei locuinţe din localitatea Bârla, se desfăşoară un eveniment privat (tăiere de moț) la care participau mai multe persoane.

Organizatorul şi alte douăsprezece persoane au fost sancționate contravențional cu amenzi, în valoare totală de 8.500 de lei, conform Legii nr. 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată evenimentul a fost sistat, iar persoanelor participante li s-a atras atenția cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.


• Nu au respectat restricțiile privind programul de lucru

În ziua de 10 aprilie, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Piteşti au acţionat pe raza de competenţă, pentru verificarea respectării prevederilor legale specifice măsurilor de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu coronavirus.

În urma activității, polițiștii au depistat două societăți comerciale din municipiul Pitești (o spălătorie auto și un magazin alimentar), care își desfășurau activitatea după ora 18:00, încălcând, astfel, prevederile H.C.J.S.U. nr. 25/2021.

În ambele cazuri, documentele cu aspectele constatate au fost înaintate Inspectoratului Teritorial de Muncă, în vederea luării măsurilor legale, conform competențelor.