Petrecere pe timp de COVID-19, spartă de mascați, jandarmi și polițiști!

Argeșenii petrec, mascați intervin. Două cazuri au fost semnalate, ieri, oamenilor legii din județ.

CITEȘTE ȘI ... NEWS! Argeșean internat la Câmpulung - deces din cauza COVID-19!


Polițiștii Secției de Poliție Rurală Bascov au intervenit ieri, în localitatea Merișani, la două situații în care mai multe persoane participau la petreceri private.

La primul eveniment, de pe raza satului Vărzaru, în urma verificărilor, poliţiştii au luat măsura sancționării contravenționale a organizatorului. La al doilea eveniment, la fața locului s-au deplasat și luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Argeș și jandarmi din cadrul  Grupei de Intervenție Anti-Teroristă și Acțiuni Speciale, care au restabilit ordinea și liniștea publică. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că aproximativ 20 de persoane ascultau muzică în fața unei locuințe în construcție din satul Dobrogostea, încălcând astfel prevederile ordonanțelor militare.

CITEȘTE ȘI ... Relaxarea în pași, după 15 mai, doar cu mască!

În cele două  cazuri au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 20.000 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor ordonanţelor militare, și două sancțiuni în valoare totală de 1000 de lei, conform Legii 61/1991R privind normele de convieţuire socială.

 

 

Femeie dusă în carantină - plecase din izolare

Instituția Prefectului informează că, în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale și Armatei au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Argeș. 

Au fost verificate 287 de persoane în ceea ce privește respectarea măsurilor de carantină și izolare. Au fost aplicate 161 de sancțiuni, în valoare totală de aproximativ 262.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației. Au fost date și două avertismente.

CITEȘTE ȘI ... Accident rutier grav petrecut noaptea trecută pe DN7

O persoană a fost identificată că nu respectă măsura izolării. Aceasta a fost  sancționată cu 2.000 de lei și a fost plasată în carantină instituționalizată. E vorba despre o femeie de 34 de ani care nu a fost găsită ieri la adresa de izolare.