Petrecere oprită de polițiști în Pitești - 46 de persoane amendate!

Activităţile de prevenire a răspândirii coronavirusului au fost intensificate. Un eveniment privat a fost sistat de poliţişti, totodată fiind şi verificate aproximativ 2.000 de persoane, peste 150 de obiective şi aproape 300 de autovehicule.

 

În seara zilei de 18 februarie, în jurul orei 18:30, poliţiştii din cadrul Poliției 1 Poliție Pitești au fost sesizați cu privire la faptul că într-un local de pe raza de competență, era în desfășurare un eveniment cu caracter privat. 

După verificării, s-a constatat că în incinta localului era în desfășurare un eveniment la care participau 45 de persoane, desfăşurarea evenimentului fiind sistată.

Participanții au fost sancționați cu amenzi în valoare de 22.500 de lei, iar administratorul societății a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

În ultimele 24 de ore, un număr de 239 de poliţişti şi 34 de polițişti locali au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

S-au desfășurat 29 de acţiuni punctuale (dintre care 26 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi 1 cu alte structuri). 

Au fost verificate 1.942 persoane, precum și 293 de autovehicule, dintre care 133 de mijloace de transport în comun.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 145 de societăți comerciale, în cadrul a 164 de obiective/locaţii, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care s-a acţionat în sistem integrat au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 211 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 44.875 de lei, după cum urmează: 

-140 de sancţiuni, în valoare de 14.625 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

-25 de sancţiuni, în valoare de 5.750 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie;

-46 de sancţiuni, în valoare de 24.500 de lei, ca urmare a desfășurării unui eveniment privat, la un local de pe raza municipiului Pitești.