Petrecere de Crăciun spartă de mascați și polițiști!

În noaptea de 25 spre 26 decembrie, după miezul nopții, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au constatat că, pe raza aceluiași municipiu, la un club, era în desfășurare un eveniment cu caracter privat, cu participarea unui număr mare de persoane.
La locația în cauză au descins polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, care au identificat 67 de persoane aflate în incinta localului, și au sistat desfășurarea evenimentului. 
Ca urmare a celor constatate, organizatorul evenimentului a fost sancționat cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar persoanelor care au luat parte la eveniment le-au fost aplicate 67 de sancțiuni, în valoare totală de 44.500 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19.

 

În ultimele 24 de ore, un număr total de 229 de poliţişti şi poliţişti locali au fost la datorie, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfăşurate 43 de acţiuni punctuale, (dintre care 40 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri).
 
Au fost efectuate 3.064 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, a deplasare doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00 şi a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată, iar dintre acestea, 1.721 au fost persoane verificate în cadrul acţiunilor punctuale.

În cadrul activităţilor au fost verificate, în total, 199 de autovehicule, iar 53 dintre acestea au fost mijloace de transport persoane.

De asemenea, un număr de 80 de societăţi comerciale din 103 locaţii, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 174 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 65.000 de lei, după cum urmează: 
-101 sancţiuni, în valoare de 9.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-67 sancţiuni, în valoare de 44.500 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu respectau măsura distanţării fizice, în spaţii sau pentru activităţi pentru care au fost impuse restricţii;
-o sancţiune, în valoare de 10.000 de lei, pentru nerespectarea interdicţiilor de organizare a unor evenimente cu caracter privat în spaţii închise;
-5 sancţiuni, în valoare de 1.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).