Petiţie pentru salvarea Bazei Sportive „Aripi”

Pericolul distrugerii singurei baze sportive redutabile din Piteşti, „Aripi”, în urma unei puneri în posesie pentru circa 2.500 mp, i-a pus pe jar pe piteşteni. Aici se antrenează circa 300 de copii şi, în cei 40 de ani de activitate, şcoala de fotbal „Aripi” s-a dovedit a fi o adevărată pepinieră de jucători de elită, râvniţi de cele mai mari cluburi din ţară. De aici au plecat performeri ai sportului cu balonul rotund, precum Dani Coman, Jean Barbu, Ioan Vlădoiu, Cristian Tănase.

În luna ianuarie, decizia instanţei de a-i pune în posesie pe Mircea şi Zoia Toma şi pe Sofia Coşuleţ, pe un teren de 2438 mp din apropierea Şcolii „Mihai Eminescu” (fostă Nr. 11) a rămas definitivă, prin respingerea apelurilor făcute de Primărie şi Prefectură. Astfel, Mircea şi Zoie Toma au devenit proprietari pe o suprafaţă ce taie ambele terenuri de fotbal, măcelărind, astfel, baza. Săptămâna trecută, chiar şi-au exercitat dreptul de proprietate şi au bătut ţăruşi pentru a delimita zona şi, la rugăminţile antrenorilor prezenţi, s-au înduplecat şi i-au lăsat să folosească în continuare terenul, lăsând doar nişte marcaje cu vopsea ca să se ştie unde este proprietate privată. 

„Lăsați copiii să facă sport, nu le distrugeți visurile, nu le tăiați aripile!”

Cei care locuiesc în zonă, care au crescut jucând fotbal acolo, iar acum au propriii copii la antrenamente suferă, neştiind care va fi soarta bazei sportive. Pentru a sensibiliza municipalitatea şi a determina primăria să găsească o soluţie de rezolvare, au început să strângă semnături ca să îşi susţină cauza. 
„NU distrugerii BAZEI SPORTIVE «ARIPI» din Cartierul Craiovei! Haideți să spunem că nu suntem de acord că aproape 300 de copii înscriși la acest club, dar și generațiile viitoare, vor rămâne fără terenurile de fotbal unde se antrenau. Dincolo de orice interese și jocuri, viitorul copiilor noștri trebuie sa primeze! Lăsați copiii să facă sport, nu le distrugeți visurile, nu le tăiați aripile! Cu siguranță că, dacă se vrea ca aceasta bază sportivă sa fie salvată, pot fi găsite soluții de către municipalitate! Haideți să spunem că și cuvântul, și opinia noastră contează! Nu distrugeți o parte importantă și frumoasă din istoria fotbalului argeșean, locul unde s-au format jucători de fotbal care ne-au reprezentat la cel mai înalt nivel! Uniți, s-ar putea ca cineva să ne audă!”, este mesajul pe care ni l-au transmis şi pe care şi-l asumă cele câteva mii de cetăţeni din cartierul Craiovei. 

Atacantul FCSB Florin Tănase - mesaj dur la adresa primăriei: „Nu căutaţi scuze şi motive!”

Florin Tănase, atacantul FCSB, s-a format pe terenul de la Aripi, iar vestea că acesta va fi masacrat l-a determinat să posteze un mesaj dur pe pagina sa de socializare: 


„Incredibil! Nu îmi vine să cred că aţi ajuns să vă bateţi joc de viitorul a 300 de copii şi mai ales de sportul argeşean! Nu căutaţi scuze şi motive! Un gospodar adevărat găseşte întotdeauna soluţii! Poate că n-aş fi intervenit în această dispută dacă n-aş fi avut nişte principii şi nişte crezuri în ceea ce priveşte fotbalul. Respectul faţă de sport nu trebuie transformat într-un moft. 
Poate că nu vă vine să credeţi, dar baza sportivă «Aripi» este un simbol al Piteştiului. Situaţia în care a ajuns această bază sportivă o consider o mare jignire adusă miilor de copii care şi-au început cariera acolo (printre care şi eu) şi probabil şi a celor care ar vrea s-o facă în următorii ani. Ar fi timpul ca măcar în ultimul moment să fiţi mai responsabili şi să ţineţi cont de părerea cetăţenilor! Baza sportivă «Aripi» trebuie să rămână intactă!
P.S: Lăsaţi aripile copiilor, avem nevoie de o societate sănătoasă. Într-o zi, când vor ajunge sportivi la echipe de top, să poată spune cu mândrie: Visul nostru a început la Piteşti”. 

Antrenorii şi juniorii vor să facă protest în centrul Piteştiului

Miercuri, 16 mai, când primarul Cornel Ionică, însoţit de vicele Sorin Apostoliceanu, secretarul Cătălin Călugăru şi alţi responsabili din Primăria Piteşti au venit la baza sportivă, au fost prezenţi şi profesorii de la Aripi, printre care şi Gabriel Trandafirescu, cel care activează în cadrul clubului încă de la înfiinţare şi care era foarte afectat de întorsura pe care au luat-o lucrurile.

„În 1979, începea activitatea pe acest teren, iar anul acesta, în loc să facem aniversare, facem parastas! Unde să ne ducem cu copiii?! E singura bază din Piteşti pe care o mai avem, mai e cea de la Prundu, unde ar trebui să ne luptăm cu şobolanii! Trebuie să se găsească o soluţie pentru aceşti copii!”, ne-a declarat Gabriel Trandafirescu. Un alt antrenor, Mihai Toma, ne-a mărturisit că sunt dispuşi să facă un protest în faţa Primăriei. „Dacă nu mai avem unde juca fotbal, copiii vor merge în piaţa centrală şi vom pune acolo bannere cu Aripi, că nu mai avem unde să îi antrenăm.”. În plus, acesta a mai punctat un aspect foarte important pentru evoluţia lucrurilor: „Dacă terenul era trecut ca bază sportivă, nu se ajungea aici, fiind supus altor reglementări, dar era în domeniu public şi aşa a putut fi pus în posesie.”, ne-a explicat prof. Mihai Toma. 

Viceprimarul Apostoliceanu spune că se rezolvă 100%

Aşa cum a declarat şi primarul Cornel Ionică într-un comunicat, soluţia constă în despăgubirea proprietarilor. După cum ne-a explicat viceprimarul Sorin Apostoliceanu, care a fost prezent pe teren la discuţiile cu noii proprietari, se va alcătui o comisie de negociere din care să facă parte consilierii şi angajații din primărie. Se va angaja un evaluator, pentru a determina valoarea terenului şi apoi va urma negocierea. Sorin Apostoliceanu este ataşat de baza sportivă, pentru că a jucat şi el fotbal aici şi este de părere că cei mici şi tinerii au nevoie de sport pentru a îşi menţine sănătatea, iar Baza de la Aripi este necesară. 

 


Sursa: Săptămânalul Ancheta