Peste1.400 de persoane au fost verificate de polițiști în ultimele 24 de ore!

Aproape 1.100 de persoane au fost verificate de polițiști doar în cadrul acțiunilor din ultimele 24 de ore, în privința respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, restaurante, terase, precum şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

 

În ziua precedentă au fost organizate 37 de acțiuni punctuale (din care 32 de acțiuni independente ale polițiștilor, 3 cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș și Poliție Locală, 1 cu lucrători I.J.J. Argeș, respectiv 1 cu reprezentanți ai altor instituții), fiind vizate, atât în mediul urban cât și în mediul rural, cu precădere zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun. 

Polițiștii au verificat, în total, 1.413 persoane, iar dintre acestea, 1.098 în cadrul acțiunilor punctuale. Totodată, 244 de autovehicule au fost verificate, din care 105  mijloace de transport în comun. 

De asemenea, 115 societăți comerciale sau persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către persoanl și clienți.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 163 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.080 de lei. 

Exemplu:

În ziua de 22 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au depistat în trafic, pe DN 7, pe raza aceleiași, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, din Merișani, care figura în izolare la domiciliu, după întoarcerea din tări pentru care este instituită această măsură. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia acestora a fost comunicată C.J.C.I. Argeș și D.S.P. Argeș.

Trebuie să conștientizați importanţa acestor măsuri în contextul situației epidemiologice de la nivel naţional, şi mai ales efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infectiei cu Coronavirus.

De asemenea, reamintim că neluarea măsurilor de protecție individuală (la care se referă și art.6 din Hotărârea CJCU Argeș nr. 48 din 19.10.2020), poate fi sancționată cu amendă cuprinsă între 500 și 2.500 de lei, iar nerespectarea măsurilor de izolare sau carantinate la domiciliu, cu amendă cuprinsă între 1.000 și 5.000 de lei, conform prevederilor Legii 55 din 2020, privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Recomandările impuse prin norme legale, au caracter temporar. Acestea trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, pentru limitarea riscului de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune.

Polițiștii vor fi în continuare la datorie, în toate zonele judeţului. În situația în care vor fi constatate abateri de la lege, acestea nu vor fi tolerate, ci vor fi sancționate conform legislatiei în vigoare, în funcție de fiecare faptă în parte.