Peste 550 de companii argeşene au accesat IMM Invest

Mediul de afaceri a fost foarte vitregit în această perioadă de criză sanitară, iar sprijinul acestora este vital pentru a nu ne adânci într-o criză economică. Pe acest fond, miercuri, 26 august 2020, a avut loc la Pitești seminarul cu tema „Protejarea și promovarea IMM-urilor din județul Argeș. Provocări în vremuri de pandemie”. Acesta este primul eveniment interactiv organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali din Argeș. Ca invitaţi, s-au prezentat în faţa reprezentanţilor mediului economic șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, președintele Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali, Sebastian Buși, și președintele Autorității pentru Administrarea Activelor Statului, Adrian Miuțescu, președinte PNL Argeș. De asemenea, au luat cuvântul și au dialogat cu oamenii de afaceri argeșeni, Emanuel Soare, candidat PNL la președinția Consiliului Județean Argeș, și Sorin Apostoliceanu, candidatul PNL la primăria Pitești.

 

 

 S-a majorat plafonul de garanţii pentru IMM Invest


Șeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a declarat, în cadrul conferinței de presă ulterioare evenimentului, că PNL vine cu soluții pentru mediul de afaceri grav afectat în această perioadă, chiar și în Argeș văzându-se efectele măsurilor de sprijin pentru companii și angajații acestora.

„Guvernul Orban, PNL, vine cu soluții în această perioadă pentru problemele cu care se confruntă oamenii de afaceri și angajații acestora, ca urmare a efectelor crizei sanitare. Măsurile de sprijin au fost implementate rapid, astfel încât acum vorbim de o creştere a salariilor, chiar și în situație de criză, ca urmare a măsurilor adoptate de guvern. Programele de sprijin ale guvernului produc efecte și în județul Argeș, vorbind de peste 550 de companii care au accesat IMM Invest. În ultima ședință de guvern a fost aprobată majorarea plafonului de garanții pentru a beneficia cât mai multe companii de această facilitate”.

 

 

 Antreprenorii sunt inima economiei


În alocuțiunea sa, președintele COAL, Sebastian Buși, a arătat că parteneriatul dintre stat și antreprenor reprezintă cheia succesului.

„Noi, antreprenorii, suntem inima economiei românești, iar statul este partenerul nostru și trebuie să ne ajute. Partidul Național Liberal este alături de antreprenori! Se vede, de fapt, ce a făcut până acum, într-o perioadă scurtă și grea când guvernul Ludovic Orban a stat de vorbă cu toate industriile care au fost afectate de această pandemie. Oamenii au înțeles că măsurile au fost corecte și acest lucru se vede și în sondajele de opinie care arată că PNL a crescut”, a declarat Sebastian Buși, președintele Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali.

 

 

  Investițiile în infastructură din județul Argeș vor face din județul nostru un important nod economic și rutier


Președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, a declarat că viitorul președinte al CJ Argeș și viitorul primar al Piteștiului au sarcina de a implementa programul economic liberal.

„Investițiile în infastructură din județul Argeș vor face din județul nostru un important nod economic și rutier. Noi nu suntem indiferenți la ce se întâmplă în județ, suntem alături de dumneavoastră, iar Sorin Apostoliceanu și Emanuel Soare au sarcina de a pune în practică, împreună cu oamenii de afaceri, proiectele din planul de relansare și dezvoltare economică a Argeșului. Pentru a le duce la capăt, avem nevoie să fim sănătoși, în primul rând, avem nevoie de o administrație capabilă și serioasă și de oameni de afaceri care să creadă în noi”, a declarat președintele Adrian Miuțescu.

 


 Temele abordate au vizat, printre altele, industria HoReCa, programul IMM Invest, atragerea fondurilor europene


Președintele Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali Argeș, Cătălin Andrei, a precizat că seminarul a avut drept scop promovarea și susținerea IMM-urilor, atragerea fondurilor europene nerambursabile pentru IMM-uri și protejarea producției locale.

 

„Suntem încântați că seminarul nostru a fost unul interactiv și că invitații noștri din mediul de afaceri au avut un dialog intens cu speakerii participanți și că la final s-au schimbat foarte multe cărți de vizită. Temele abordate au vizat industria HoReCa, programul IMM Invest, atragerea fondurilor europene, aplicarea măsurilor privind șomajul tehnic, necesitarea dezvoltării infrastructurii
rutiere, protejarea producției locale și obținerea de granturi. Evenimentul a fost restrâns ca număr de participanți, doar 50 de persoane, din cauza normelor în vigoare privind sănătatea publică”, a precizat Cătălin Andrei, liderul COAL Argeș.

 

 

Acest material a fost comandat de Partidul National Liberal - Filiala  Arges
Realizat/Publicat de: MB Agency Complete SRL 
Cod de identificare mandatar financiar : 21200012