Peste 300 de amenzi date argeșenilor în ultimele 48 de ore! Verificările continuă

Verificarea respectării măsurilor de izolare/carantină la adresa aleasă, precum și respectarea restricțiilor privind deplasarea pe timpul nopții și a cerințelor impuse comercianților, se mențin în atenția polițiștilor.


În ultimele 48 de ore, un număr de 400 de poliţişti și 84 de polițiști locali au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 57 de acţiuni punctuale (dintre care 51 organizate independent de către poliţişti, 4 organizate cu IJJ Argeş şi 2 cu alte structuri). 

În cadrul activităților au fost verificate 1.924 de persoane, precum și 645 de autovehicule, dintre care 214 mijloace de transport în comun.

În ultimele două zile, au fost verificate 294 de locaţii şi 266 de societăți comerciale, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care s-a acţionat în sistem integrat au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 316 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 40.500 de lei, după cum urmează: 

-272 de sancţiuni, în valoare de 34.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-42 de sancţiuni, în valoare de 6.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).