Peste 2.500 de argeșeni verificați în ultimele 24 de ore! S-au dat sute de amenzi!

Peste 2.500 de persoane, aproape 150 de obiective și aproape 350 de autovehicule au fost verificate de poliţişti în ultimele 24 de ore. 

256 de efective de poliție și poliție locală au fost la datorie în ultimele 24 de ore, împreună cu jandarmi și pompieri argeșeni, precum și cu reprezentanți ai altor instituții, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 30 de acţiuni punctuale (dintre care 27 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri). 

Au fost verificate 2.650 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, a deplasării doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00, a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată, precum și a expunerii la riscul de transmitere a coronavirusului prin nerespectarea interdicțiilor de organizare/participare la evenimente private, iar dintre acestea, 1941 de persoane au fost verificate în cadrul acțiunilor punctuale.

Totodată, în cadrul activităţilor au fost verificate, în total, 342 de autovehicule, dintre care 93 de mijloace de transport în comun.

De asemenea, un număr de 141 de societăți comerciale din 149 de locații au fost verificate. Activitățile au vizat respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, a capacității spațiilor închise privind numărul de persoane, precum şi respectarea măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. Cu ocazia verificărilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 138 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.250 de lei, după cum urmează: 

-121 de sancţiuni, în valoare de 12.750 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-16 sancţiuni, în valoare de 1.500 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);
-o sancţiune, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată unei persoane care nu a respectat măsura izolării/carantinării la adresa declarată.

Exemplu:

• În ziua de 11 ianuarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeș, care efectuau verificarea persoanelor aflate în izolare sau carantină la domiciliu, au identificat un bărbat de 35 de ani, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, din același municipiu, după revenirea dintr-o ţară pentru care este instituită o astfel de restricţie.

În urma celor constatate, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.