Peste 250 de amenzi date în ultimele 24 de ore în Argeș! Două evenimente private sistate de polițiști

Peste 2.000 de persoane au fost verificate de polițiști, în cadrul acţiunilor zilnice, fiind constatate peste 250 de încălcări ale normelor legale.

Au fost intensificate activităţile în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, precum restaurante, terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

În ultimele 24 de ore, polițiștii, alături de jandarmi, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, dar şi alte instituţii cu atribuţii în domeniu, au verificat, în total, 2.188 de persoane, dintre care  1.252 au fost verificate în cadrul acțiunilor punctuale. Totodată, au fost verificate 225 de locații, dintre care 198 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. De asemenea, 240 de autovehicule au fost verificate, din care 173 de mijloace de transport persoane.

Au fost organizate 30 de acțiuni punctuale (din care 25 de acțiuni independente ale polițiștilor, trei acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și două acțiuni cu reprezentanți ai altor instituţii), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 268 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 35.000 de lei.

Dintre acestea, 236 de sancțiuni, în valoare totală de 26.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 30 de sancţiuni, în valoare de 7.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 22.00-05.00), iar două sancţiuni, în valoare totală de 2.000 de lei, pentru organizarea de petreceri private.

Evenimente private sistate de poliţişti

În ziua de 27 martie, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliţie Piteşti s-au sesizat cu privire la faptul că, în curtea unei locuinţe din raza de competenţă, se desfăşoară un eveniment privat la care participau mai multe persoane.

Organizatorul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată evenimentul a fost sistat, iar verificările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor participante, în vederea luări măsurilor legale care se impun.

• 

Tot în ziua de 27 martie, în jurul orei 21.30, polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni au identificat, la un local de pe raza localității Călineşti, un eveniment privat aflat în desfăşurare (botez), la care participau 15 persoane.

Poliţiştii au aplicat 8 sancțiuni contravenționale (avertismente), conform Legii nr. 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Totodată evenimentul a fost sistat, iar persoanelor participante li s-a atras atenția cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

 

Reamintim faptul că este interzisă desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.

Se recomandă tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască și să nu se expună la riscuri.