Peste 20.000 de oameni prezenți la Maratonul de vaccinare din București  | Sursa Ta

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", Viorel Jinga, a declarat că la Maratonul de vaccinare de la Bucureşti, care s-a încheiat luni dimineață, au fost vaccinate 20.360 de persoane.

„Noi nu ne-am propus de la început o cifră, ne-am propus să fie cât mai mulţi vaccinaţi, sigur că dacă ar fi fost şi mai puţini, eu spun că era tot un succes", a declarat Viorel Jinga.

Acesta a mai spus că mulți dintre cei care au venit să se vaccineze aveau comorbidități și istoric de reacții alergice, dar nu au fost înregistrate cazuri de reacții adverse deosebite în urma imunizării.

Inițial, la maratonul de vaccinare au participat 1.200 de voluntari, dar din cauza fluxului mare de oameni au mai fost chemați voluntari de pe listele de rezervă. Astfel s-a ajuns la un total de 1.350 de voluntari – medici, asistenți medicali și studenți.

CITEȘTE ȘI..Noi propuneri de relaxare: Nunți și botezuri cu persoane vaccinate și testate

Maratonul Vaccinării de la Bucureşti s-a desfăşurat, începând de vineri după-amiază până luni dimineaţă, la ora 8.00, la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională.


Sursa: realitatea.net
Foto descriptiv