Peste 200 de sancțiuni date in ultimile 2 zile pe raza Județului Argeș

În acest sfârșit de săptămână au fost aplicate peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 330.000 de lei, în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate pe raza județului Argeș, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în perioada stării de urgență.

Oamenii legii din Argeș au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranță publică, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul cu persoane care revin din afara granițelor țării.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate peste 1200 de persoane și au fost verificate aproximativ 600 de autovehicule.p

De asemenea pe raza municipiului Pitești, peste 100 de polițiști din cadrul  Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Investigații Criminale, Poliției Municipiului Pitești, Serviciului Transporturi Argeș, cu sprijinul Serviciul Acțiuni Speciale, au acționat, în acest sfârșit de săptămână, în zonele cu afluență mare de persoane (piețe, gări, autogări, complexe comerciale, parcuri).

Scopul acțiunii fiind însușirea de către administratorii persoanelor juridice a măsurilor preventive, prin adresarea de către aceștia de recomandări și luarea unor măsuri care să asigure respectarea de către cetățeni a păstrării unei distanțe de siguranță, pentru evitarea eventualei transmiteri a coronavirusului, dar și pentru verificarea părăsirii domiciliului doar pentru motive justificate, și depistarea eventualelor persoane care încalcă măsurile de izolare la domiciliu.

Totodată în cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii piteşteni au verificat 37 de persoane juridice și 57 de autovehicule și au legitimat peste 300 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 108 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 105.000 de lei.

Din totalul sanctiunilor aplicate, 97 au fost pentru nerespectarea măsurii restricționării circulației persoanelor, impusă de Ordonanța Militară nr. 3/2020, valoarea acestora fiind de 92.000 lei.
7 sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

În același timp au fost retrase şi 3 certificate de înmatriculare și s-au mai dat 4 sancțiuni pentru nerespectarea Legii 61/1991 privind normele de convieţuire socială.

De reținut că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare pe raza întregului județ, polițiștii vor acționa, permanent, în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri de ordine publică, în vederea asigurării unui climat de siguranță publică, prevenirii și limitării  răspândirii virusului COVID 19, dar și pentru a combaterea fenomenul infracțional de orice gen.