Peste 200 de amenzi date argeșenilor în ultimele 24 de ore! Verificările continuă!

Peste 2.500 de persoane au fost verificate de polițiști şi poliţiştii locali, în cadrul acţiunilor de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, fiind constatate peste 200 de încălcări ale normelor legale.

În ultimele 24 de ore, au fost intensificate activităţile în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, în mijloacele de transport în comun, dar şi pieţe, restaurante şi terase.

Astfel, au fost verificate 177 de locații, dintre care 159 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. De asemenea, 486 de autovehicule au fost verificate, din care 129 mijloace de transport în comun.

Totodată, au fost organizate 42 de acțiuni punctuale (din care 34 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și 6 acțiuni cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș, polițişti locali şi reprezentanţi ai altor instituţi), fiind vizate, în special zonele aglomerate, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun.

Polițiștii au verificat, în total, 2.665 de persoane, dintre care  1.970 au fost verificate în cadrul acțiunilor punctuale. 

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 205 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 59.750 de lei. 

Dintre acestea, 168 de  sancţiuni, în valoare de 30.250 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală, 3 sancțiuni, pentru nerespectarea măsurii izolării/carantinei la domiciliu, 14, în valoare de 21.000 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că au participat la activități în spații private închise pentru care au fost instituite restricții, iar 20 sancțiuni, în valoare de 6.500 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00).

• Nu şi-au suspendat activitatea

În ziua de 16 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Piteşti au constatat faptul că, mai multe terase din zona de competență funcționează, fără respectarea prevederilor legale în vigoare, deoarece, în ceea ce privește compartimentarea, sunt asimilate spațiilor închise. 

Documentația întocmită cu ocazia verificărilor a fost înaintată către Inspectoratul Teritorial de Muncă, în vederea luării măsurilor legale, conform competențelor.

În ziua de 16 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Piteşti au constatat faptul că o sală de jocuri de noroc din zona de competenţă, nu se respectă prevederile legale în vigoare, respectiv măsura suspendării activităţii. 

Documentația întocmită cu ocazia verificărilor a fost înaintată către Inspectoratul Teritorial de Muncă, în vederea luării măsurilor legale, conform competențelor.

În ziua de 16 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Piteşti au constatat faptul că, în Piaţa Trivale și Piața Războieni din Pitești, nu se respectă prevederile legale în vigoare, respectiv măsura suspendării activităţii. 

Documentația întocmită cu ocazia verificărilor a fost înaintată către Inspectoratul Teritorial de Muncă, în vederea luării măsurilor legale, conform competențelor.

În ziua de 16 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Piteşti au constatat faptul că, în Smârdan din Pitești, nu se respectă prevederile legale în vigoare, respectiv măsura suspendării activităţii. 

Documentația întocmită cu ocazia verificărilor a fost înaintată către Inspectoratul Teritorial de Muncă, în vederea luării măsurilor legale, conform competențelor.

• Nu au respectat măsura izolării

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au depistat un bărbat de 26 de ani, din orașul Ștefănești, care nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș și C.J.C.I. Argeș.

În ziua de 16 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Piteşti au constatat faptul că, două persoane din aceeași familie, mamă și fiu, de 82, respectiv 54 de ani, din Pitești, nu au respectat măsura izolării la domiciliu. Aceștia au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei fiecare, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș și C.J.C.I. Argeș.

• Persoane sancționate contravențional pentru participarea la un eveniment privat

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tigveni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în data de 14 noiembrie a.c., într-o locație privată de pe raza localității Ciofrângeni a fost oganizat un eveniment privat, la care au participat mai multe persoane.

În urma verificărilor efectuate, au fost identificate 14 persoane care au participat la evenimentul respectiv, acestea fiind sancționate contravențional, cu amenzi în valoare totală de 21.000 de lei, conform Legii 55 din 2020, privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

• Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic, şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ.

Se recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.