Peste 100 de pietoni- amendați! Polițiștii argeșeni avertizează!

În urmă cu câteva zile, pe 27 și 28 februarie, polițiștii argeșeni au desfășurat acțiuni pentru diminuarea evenimentelor rutiere, având în vedere că a doua cauză a producerii accidentelor, după viteză, este reprezentată de nereguli referitoare la traversarea drumului.

Astfel, oamenii legii au aplicat aproape 700 de amenzi, dintre care 110 numai pietonilor angajați neregulamentar în
traversarea drumului. Totodată, au fost reținute 31 de premise de conducere ca urmare a neacordării priorității de trecere pietonilor.

Polițiștii vin cu recomandări pentru șoferi, recomandări care îi pot ajuta să evite producerea unui accident:

- să îşi amintească mereu că apropierea de zonele trecerilor pentru pietoni și a zonelor cu trafic pietonal intens trebuie să implice şi creşterea atenţiei, pentru a preîntâmpina orice eveniment neplăcut.
- să prevadă că un trecător poate fi neatent atunci când traversează chiar și pe trecere, asemeni situaţiei care face obiectul indicatorului ,,Atenţie, copii!”
- să preîntâmpine orice eveniment neplăcut, în special lovirea unui pieton în orice situaţie, nu doar în apropierea de trecerile pentru pietoni.

Și pietonii sunt sfătuiți să țină cont de anumite recomandări atunci când doresc să traverseze străzile:

- să fie atenţi la trafic, chiar dacă traversează pe trecere!
- să traverseze doar dacă şoferul a observat intenţia de a traversa şi dacă poate opri în condiţii de siguranţă!
- să nu îşi obtureze câmpul vizual cu articole vestimentare (gluga hainei sau umbrela) şi nu se lase distraşi (utilizarea telefonului mobil poate distrage atenţia şi în cazul pietonilor).

„Oamenii care așteaptă culoarea verde și se asigură înainte de a traversa nu sunt nici plictisiți, nu au nici mai mult timp de pierdut. Sunt pur și simplu, civilizați, respectă legea, se respectă pe ei înșiși, dar și pe cei din jur .
Știm că tentația e mare! Nu vezi nicio mașină, nu e niciun polițist în apropiere la acel moment, ai nevoie să ajungi rapid într-un loc… Ce mai contează că e roșu?
Dacă nu le respectăm însă, încasăm amenzi, iar asta ar fi cea mai ușoară consecință. S-a dovedit deja că principiul ”mie nu mi se poate întâmpla nimic” nu este valabil. Se poate, din păcate, și sănătatea nu poate fi răscumpărată cu regrete.
Vom fi la datorie pentru a reduce acest risc şi vă dorim să nu fiți niciodată implicați în evenimente rutiere”
, transmite IPJ Argeș.