Pesta porcină lovește din nou! Peste 40 000 de animale de la o fermă din Argeș- ucise

După ce în decembrie 2019, autoritățile au decis să ridice restricțiile impuse la ferma Dan Bred din cauza pestei pornice, DSVSA anunță că pesta lovește din nou. În weekend, la ferma Dan Bred au murit peste 20 de porci. Astfel, au fost prelevate analize, iar rezultatele au confirmat reapariția pestei porcine.

CITEȘTE ȘI ... Pensionar bănuit de agresiune sexuală asupra unei MINORE

 

Urmează să fie sacrificate aproximativ 42 000 de animale.

Centrul Local pentru Combaterea Bolilor s-a întrunit la Prefectura Argeș și a aprobat planul de măsuri specifice în această situație.

- Interzicerea accesul în zona focarului.
- Toţi porcii din cadrul societăţii comerciale vor fi ucişi preventiv şi neutralizaţi prin îngropare. Proprietarul va fi despăgubit de stat, în condiţiile legii.
- Se vor curăţa şi dezinfecta toate spaţiile clădirii afectate, inclusiv anexele. Furajele şi aşternuturile în care au fost ţinute animalele bolnave vor fi distruse prin ardere.
- Se vor institui filtre rutiere formate din poliţişti şi efective de jandarmerie pentru a verifica transportul de animale şi de produse din carne.
- Se vor monta dezinfectoare rutiere la limita dintre zona de protecţie şi cea de supraveghere.
- Se vor catagrafia toate suinele din exploataţii şi fonduri de vânătoare din zona de supraveghere. Se vor recolta analize.

În județul Argeș în prezent, sunt confirmate și active următoarele focare și cazuri de pestă porcină africană : 

- Un focar de pestă porcină africană într-o gospodărie nonprofesională din localitatea Voroveni, comuna Davidești, care în prezent este activ;
- 3 focare de pestă porcină africană la porcii domestici în exploatații comerciale din localitatea Slobozia, care în prezent sunt
- 14 cazuri de pestă porcină africană la porcii mistreți din fondurile de vânătoare: F.V. 25 Grădiștea, F.V. 24 Mâzgana, F.V. 18 Râul Târgului, F.V. 29 Trivale, F.V. 2 Șuici, F.V. 7 Curtea de Argeș, Complexul de Vânătoare Mistrețul Sălătrucu, F.V. 26 Rădești, F.V. 46 Mozacu – Complex, F.V. 42 Vlăscuța, F.V. 27 Micești, F.V. 10 Mălureni, F.V. 35 Râncăciov, F.V. 44 Furduești, care în prezent sunt active.

CITEȘTE ȘI ... E OFICIAL! Când va avea loc Simfonia Lalelelor (video)