Jandarmi, echipe ISU și Ambulanța - testate dintr-o donație!

 

UPDATE, 8 aprilie, ora 15:00

După ce 150 de teste rapide donate alaltaieri de fundația Gaudium, teste prin care au fost verificate cadrele  medicale de la de la Secția de Boli Infecțioase, Secția Anestezie și Terapie Intensivă, echipa de la Obstetrică-Ginecologie, astazi alte 150 de astfel de teste au fost predate și vor avea ca obiectiv testarea personalului din cadrul Serviciului de Ambulanță, Jandarmeriei și ISU Argeș.

 

Primele 150 de teste rapide achiziționate de Fundația Gaudium au ajuns în Argeș. Testele au fost livrate la Consiliul Județean Argeș, fiind predate, ieri, de președintele Dan Manu către managerul SJUP, Adriana Molfea, și șefa Secției Județene de Boli Infecțioase, dr. Camelia Constantin, în vederea testării de urgență a personalului medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești care este în prima linie de contact cu pacienții bolnavi sau suspecți de COVID 19.


"Menționăm că Fundația GAUDIUM achiziționează teste rapide pe modelul indicat de autoritățile medicale, un model cu o viabilitate de 70% în ceea ce privește rezultatul, adică viabilitatea maximă existentă pe piață la acest moment. Cu o fidelitate de 70%, testele pe care le achiziționăm și le trimitem către sistemul medical din Argeș sperăm să reușească să ajute la identificarea oricărui cadru medical pozitiv și, pe cale de consecință, să oprească un lung șir de alte infectări." - precizează reprezentanții Fundației Gaudium pe pagina de Facebook "Împreună pentru Argeș".

"În perioada următoare, în județul Argeș va sosi o nouă tranșă de teste rapide. În funcție de numărul acestora, ne dorim să testăm întreg personalul medical și auxiliar din sistemul de sănătate argeșean, precum și pacienții care se prezintă la unitățile spitalicești cu simptome specifice infecțiilor cu COVID-19. Mulțumim FUNDAȚIEI GAUDIUM! Mulțumim, Virgil Dumitru, Denisa Dumitru și Camelia Bădulescu! Mulțumim tuturor celor care vin în sprijinul unităților sanitare și corpului medical aflat în prima linie în lupta împotriva coronavirusului!", a transmis președintele Consiliului Județean Argeș, dr. Dan Manu.

 

Din acest lot, au fost testate, cu prioritate, cadrele medicale de la Secția de Boli Infecțioase, Secția Anestezie și Terapie Intensivă, echipa de la Obstetrică-Ginecologie care a preluat cazul depistată pozitiv cu COVID-19, precum și o parte din persoanlul medical de la Unitatea de Primiri Urgențe. Pe parcursul zilei de ieri, s-au efectuat 90% din testele rapide, rezultatele acestora fiind negative. Celelalte teste rămase vor fi efectuate zilele următoare.

"Ne bucurăm că 90% din teste sunt negative, ceea ce înseamnă atât faptul că personalul medical a fost protejat prin echipamente specifice de protecție, cât și faptul că a existat o bună comunicare, precum și o aplicare riguroasă a procedurilor în relația personalului medical cu pacienții. Pentru toate acestea, îi felicit pe colegii mei din corpul medical și le transmit cele mai bune gânduri de Ziua Mondială a Sănătății." - dr. Dan Manu, președintele C.J. Argeș.