Persoanele vaccinate cu ambele doze vor putea merge fără mască la teatru şi la operă

Persoanele vaccinate cu ambele doze vor putea merge fără mască la Opera Națională și la Teatrul Național din București. Este vorba despre un proiect pilot care va fi implementat în luna mai în cele două instituții culturale.

România se pregăteşte pentru reluarea evenimentelor culturale cu participarea publicului. 

Până atunci va fi implementat un proiect pilot (ce va începe în luna mai) la Opera Naţională şi la Teatrul Naţional din Bucureşti. Spectatorii vor putea participa la spectacole fără a purta mască de protecţie.

"Am analizat punct cu punct propunerile prezentate în urmă cu o săptămână, atunci când proiectul de redeschidere a sălilor de teatru, de spectacole și cinematografe a devenit public. Am convenit ca persoanele vaccinate cu a doua doza de rapel să nu mai fie obligate să poarte mască.

Avem rezultatele studiilor facute în mai multe țări europene, unde s-au organizat spectacole, care au arătat că în cazul imunizarii complete a participanților nu au fost semnalate cazuri de infecţie cu SARS CoV 2.

Aș vrea ca proiectul pilot de la București să fie un succes și să putem redeschide sălile de spectacole în întreaga țară", a anunțat Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.


Sursa: antena3.ro