Persoanele care merg în Grecia ar putea face teste COVID în centrele acreditate

Premierul Ludovic Orban a declarat că, sâmbătă, în cadrul conferinţei cu prefecţii şi cu structurile implicate în lupta anti-COVID, va transmite un semnal ca toate centrele acreditate să facă teste COVID pentru cei care au sejururi planificate în Grecia, potrivit Agerpres.

Întrebat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la Prefectura Tulcea, dacă cei care vor pleca marţi mai au timp să facă acest text în condiţiile în care centrele acreditate nu lucrează în weekend, Orban a răspuns:

"Mâine dimineaţă, la ora 09:00, am convocat o conferinţă cu toţi prefecţii şi cu toate structurile implicate în lupta anti-COVID şi la această videoconferinţă va fi prezent şi domnul ministru Tătaru şi împreună vom transmite un semnal ca toate centrele care sunt acreditate, şi este vorba de peste 120 de centre acreditate să facă aceste analize, să efectueze aceste analize pentru cei care au sejururi planificate în Grecia".

Cei care merg în Grecia vor trebui să prezinte un test negativ la COVID-19

Guvernul de la Atena a decis ca, începând de marți, toți turiștii care intră în țară prin vama Kulata-Promachonas trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19 cu cel mult 72 de ore înainte. 

Autorităţile vamale din Grecia efectuează teste aleatorii la punctele de trecere. Persoanele care vor să intre în Grecia trebuie să completeze un formular online în avans, primind un cod prin care se stabileşte dacă vor fi testate.

Formularul va trebui completat cu 24 de ore în avans

În București și în țară sunt mai multe clinici care fac teste pentru coronavirus. Prețul unui test variază între 280 și 390 de lei.

 

Sursa: Digi24