Update: Bărbat acuzat de ultraj! Se află în arest preventiv

Update 19 decembrie


Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, din Teiu, care pe data de 18 noiembrie a fost împușcat după ce a rănit un polițist, a fost reținut, miercuri, pentru 24 de ore, iar astăzi a fost prezentat instanței care a dispus arestarea preventivă. Acesta este bănuit de ultraj. Până acum, omul a fost internat în spital, având nevoie de îngrjiri medicale, după ce polițiștii au fost nevoiți să facă uz de armă. Reamintim că acesta a încercat să folosească împotriva politiștilor obiecte tăietor înțepătoare pe care le avea asupra sa.

Oamenii legii au intervenit la solicitarea locuitorilor din Leordeni, după ce bărbatul a fost protagonistul unui scandal.


Știre inițială

UPDATE ora 15:35

Barbatul a fost consultat de un echipaj medical si transportat la o unitate medicala pentru acordarea de îngrijiri, urmând sa fie supus investigațiilor medicale de specialitate. 

Marius Pascu, medic

 


Conform Legii 17 din 1996 privind regimul armelor de foc şi al muniţiilor, politistii pot efectua uz de arma ,, pentru imobilizarea unei persoane care ameninţă cu comiterea cu violenţă a unei fapte prevăzute de legea penală sau care, după comiterea acesteia, nu se supune imobilizării, somaţiilor sau încearcă să fugă, iar rămânerea acesteia în stare de libertate poate pune în pericol viaţa sau integritatea corporală a persoanelor”, dar si  ,, pentru imobilizarea sau reţinerea persoanelor cu privire la care sunt probe ori indicii temeinice că au săvârşit o infracţiune şi care ripostează ori încearcă să riposteze cu arma ori cu alte obiecte care pot pune în pericol viaţa ori integritatea corporală a persoane”, precizează IPJ Argeș.

În urma acestui incident, unul dintre polițiști a fost rănit ușor. Astfel, a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Topoloveni, sub aspectul savarsirii infractiunii de ultraj.

UPDATE ora 13:50


Din primele informații, bărbatul împușcat, în vârstă de 37 de ani, ar avea probleme psihice și i-ar fi atacat pe polițiști cu o șurubelniță și cu un cuțit. Se pare că, seara trecură, acesta a făcut scandal. Astăzi, polițiștii Secției de Poliție Rurală Leordeni au intervenit. Bărbatul nu s-a supus somațiilor, încercând să fugă și manifestându-se violent față de oamenii legii. Astfel, s-a făcut uz de armă.

După mai multe focuri de armă trase, unul dintre gloanțe l-a atins pe bărbat și l-a rănit la un picior.

”Bărbatul în cauză nu s-a supus somațiilor, a incercat să fugă și să se opună imobilizării, manifestandu-se agresiv față de polițiști, pentru prinderea și imobilizarea acestuia fiind efectuat uz de armă.

Cu ocazia imobilizării, a fost efectuat uz de armă asupra bărbatului, ca urmare a faptului că acesta a incercat sa foloseasca impotriva politistilor obiecte taietor intepatoare pe care le avea asupra sa.”, susțin anchetatorii.

În acest moment, victima primește îngrijiri medicale la fața locului.

În trecut, argeșeanul a fost internat de mai multe ori la Spitalul de Psihiatrie.

Urgență în comuna Teiu, acolo unde un bărbat a fost împușcat în urmă cu puțin timp. Se pare că un polițist ar fi făcut uz de armă. Momentan, nu se știu informații suplimentare despre circumstanțele în care s-a produs evenimentul. Cel mai probabil, în timpul unei acțiuni.

CITEȘTE ȘI ... Tânără, în stare gravă! Iubitul s-a izbit cu un Range Rover în 3 capete de pod

Un echipaj SMURD a fost solicitat la locul incidentului. Din primele date, victima ar fi conștientă și cooperantă.