Pericol în trafic! Șoferi vitezomani, prinși de radar pe șoselele din Pitești!

Ieri, polițiștii Biroului Rutier Pitești au acţionat pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică și pentru prevenirea accidentelor de circulație și menținerea unei atitudini prudente în traficul din oraș. Astfel, în urma activităților desfășurate, doi tineri de 19 ani, respectiv 23 de ani, s-au ales cu permisul suspendat și o amendă de 1305 lei pentru nesăbuința lor.

CITEȘTE ȘI ... Rihanna de România şi Valentina Pelinel şi-au ales ţinutele de la SASS Store

Un șofer din Găești, T.A., a fost depistat circulând pe Bd. Petrochimiștilor cu viteza de 102 km/h. Un al doilea conducător auto, un tânăr începător de 19 ani, a fost surprins de radar pe str. Negru Vodă, circulând cu viteza de 103 km/h în localitate.
Ambii au acum permisul suspendat și au fost sancționați cu amendă în valoarea de 1305 lei.

CITEȘTE ȘI ... Autostrăzi cu plată peste Carpaţi, dar şi în Moldova sau Oltenia

Proiectul de lege care urma să modifice Codul Rutier şi să interzică amplasarea aparatelor radar neinscripţionate a picat la votul Comisiei de Transporturi la limită, cu 7 voturi împotrivă şi 6 pentru. Astfel, radarele neinscripţionate acţionează legal. Poliţistul rutier poate încheia procesul-verbal de contravenţie pentru depăşirea vitezei legale chiar dacă nu el este, de fapt, agentul constatator, potrivit unei decizii pronunţate de ICCJ în cadrul completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept. Decizia nr. 4/2017 a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 168 din 8 martie 2017 şi a devenit obligatorie pentru toată lumea. Sancţiunea e valabilă chiar dacă e aplicată de alt poliţist decât operatorul radar.

CITEȘTE ȘI ... Pănescu şi Badea construiesc cel mai înalt bloc din Piteşti

Avem cele mai proaste drumuri din Europa, dar şi cei mai mulţi şoferi care nu respectă regulile. 49 de accidente mortale la un milion de locuitori. Este media valabilă pentru Uniunea Europeană. În România, însă, cifra urcă până la 90. Mai puţin decât în alţi ani, dar de trei ori mai mult decât în alte ţări occidentale.