Pericol ignorat de turiști! O familie de urşi s-a mutat lângă barajul Vidraru

O ursoaică şi doi pui au fost imortalizaţi astăzi lângă barajul Vidraru. Familia de urşi s-a aciuiat în zonă de mai multe săptămâni, motiv pentru care autorităţile au decis să închidă accesul turiştilor la Statuia lui Prometeu de lângă Barajul Vidraru.

Jurnalistă la un ziar local din Curtea de Argeş, Gina Grigorescu este cea care a imortalizat ursoaica şi cei doi pui, care stăteau pe marginea drumului, pe lângă zecile de maşini ce treceau pe acolo. „Am văzut prima oară familia de urşi în jurul orei 14 şi apoi în jurul orei 19. Din cauza urşilor, accesul la Statuia lui Prometeu de lângă Barajul Vidraru a fost închis de două săptămâni. Am vorbit cu jandarmii de acolo şi aceştia mi-au spus că Hidroelectrica a decis să închidă accesul. Din cauza urşilor, traficul se desfăşoară cu dificultate. Am văzut mulţi inconştienţi care coborau din maşini, se apropiau de urşi şi le aruncau mâncare. E ceva de nedescris. Familia de urşi era în jurul prânzului lângă ultimul tunel de dinainte de barajul Vidraru. Nimeni nu s-a sesizat până acum”, spune Gina Grigorescu.

CITEȘTE ȘI ... (video) În Argeș: Urși printre turiști

În munţii Argeşului încă sunt foarte mulţi urşi, numărul lor fiind mai mare decât e normal. Cu toate că periodic angajaţii Ocolului Silviv Vidrarui organizează acţiuni pentru îndepărtarea lor, sălbăticiunile nu se lasă impresionate şi ies destul de des la marginea Transfăgărăşanului ca să primească mâncare. Din acest motiv turiştii sunt sfătuiţi să fie prudenţi şi mai ales să nu hrănească animalele ori să coboare din maşini pentru a face fotografii, pentru că se expun riscului de a fi atacaţi.
 

Sursa. adevarul.ro