Percheziții în Argeș și Vâlcea. Haine și cosmetice de la branduri renumite, furate din Italia - aduse în țară

Astăzi, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Investigații Criminale au efectuat un număr de 12 percheziții domiciliare în Argeș și Vâlcea, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

CITEȘTE ȘI ... Bebe Cotimanis va fi în continuare manager la Davila!

Conform anchetatorilor, la data de 05.01.2017, procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziții domiciliare la locuințele mai multor persoane care, în perioada octombrie 2015 – februarie 2016, au constituit un grup infracțional organizat care a acționat în mod coordonat în scopul comiterii de infracţiuni de furt calificat pe teritoriul Italiei, pe raza localităţilor Rolo şi Sona, prejudiciul total fiind de aproximativ 750.000 de euro.

CITEȘTE ȘI  ... Mâine aflăm!!! Propuneri de noi restricții: magazine închise la 16.00, circulația restricționată

Ulterior, liderul grupării și-a reluat activitatea, alături fiindu-i 21 de persoane cu rol de membri executanți care au comis infracțiuni de furt calificat pe teritoriul Italiei, în perioada aprilie - decembrie 2016, prejudiciul total fiind de aproximativ 400.000 euro. Furturile au fost comise prin efracție, pe timp de noapte, din depozitele mai multor societăți ce comercializau obiecte de vestimentație și produse cosmetice, aparținând unor branduri renumite. Produsele furate de pe teritoriul Italiei au fost aduse în România.

Conform procurorilor DIICOT, bunurile au fost recuperate integral, iar la audieri vor fi aduse 8 persoane.