Percheziții la persoane bănuite de braconaj cinegetic

În cursul zilei de ieri polițiștii din cadrul serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Argeş și Teleorman împreună cu luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale Argeș și Teleorman, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, au efectuat trei percheziții domiciliare, pe raza județului Teleorman, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic.  

Aceștia au efectuat trei percheziții domiciliare în localitățile Poeni, Frăsinet și Gălăteni, la locuințele a trei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic, prin folosirea câinilor din rasa ogar.

Astfel , din cercetari  polițiștii au stabilit că, în cursul nopții de 30 spre 31 martie, trei bărbați, doi de 31 de ani și unul de 35 de ani, toți din județul Teleorman, ar fi folosit, în mod ilegal, dispozitive artizanale și câini din rasa ogar pentru a bracona vânat pe raza localităţii Ștefan cel Mare.  

În urma perchezițiilor au fost ridicate două telefoane mobile, dispozitive artizanale și carnetul de sănătate al unui câine din rasa ogar în vederea continuării cercetărilor și administrării probatoriului.

Totodată doi dintre cei trei bărbați au fost sancționați contravențional, conform prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/24.03.2020, cu amendă în valoare totală de 4.000 de lei. 

Pentru stabilirea întregii activități infracționale cercetările continuă.