Acum: Hoții de mioare sunt duși la Judecătorie! Au furat 250 de ovine

Update 20 iunie, ora 15:00

Cei trei bărbați au fost prezentați instanței, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Update 20 iunie, ora 11:00

Cei trei bărbați care au fost reținuți, miercuri, fiind bănuiți că au furat aproximativ 250 de ovine de la un fermier, chiar înainte de Paște, sunt conduși în aceste momente la Judecătoria Câmpulung.

Urmează ca împotriva acestora să fie luată o măsură preventivă.

UPDATE 19 iunie, ora 18:00

Dupa administrarea probatoriului, cei trei barbati au fost retinuti pe baza de ordonanta pentru 24 de ore, urmand ca in cursul zilei de maine sa fie prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Campulung cu propunere de luare a unei masuri preventive.

UPDATE 19 iunie:

La sediul Poliției Municipiului Câmpulung au fost conduși pentru audieri trei barbati, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Aceștia sunt bănuiți că în cursul lunii aprilie ar fi sustras 250 de ovine.

UPDATE ora 12:00

Marian Boambeş, din comuna Mioarele, sat Măţău, este fermierul prădat în noaptea de 22 spre 23 aprilie. Hoții i-au furat circa 100 de oi şi peste 160 de miei, chiar în Săptămâna Mare.

Păgubitul povesteşte că şi-a dat seama de dispariţia ovinelor abia după ce a numărat oile împreună cu ceilalţi ciobani, după care a făcut plângere la Poliţia din Valea Mare Pravăţ. După o săptămână, Marian Boambeş și-a găsit o parte de oile furate, în comuna Aninoasa, acolo unde merse să angajeze un cioban.

Proprietarul animalelor furate crede că ceilalți fermieri din localitatea Bilceşti, acolo unde își are ferma, sunt responsabili pentru infracțiune. Păgubitul povesteşte că nu este primada dată când are probleme cu ceilalți fermieri. Acesta susține că a fost hărțuit de mai multe ori de-a lungul anilor: animale dispărute, proprietăţi invadate de vitele acestora, ameninţări la adresa sa şi a familiei sale, tulburare de posesie.


 

În această dimineață, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung desfășoară 6 percheziții domiciliare, in comunele Aninoasa, Stoenești și Mioarele, la locuințele a patru persoane bănuite de furt de animale. 

CITEȘTE ȘI ... Ţară, ţară, vrem ostaşi! Armata română caută militari pentru trupele speciale


Din cercetări, polițiștii au stabilit că cei în cauză ar fi furat oile din comuna Mioarele, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 30.000 de lei. 

CITEȘTE ȘI ... Update: A venit la cumpărături, dar s-a trezit cu mașina în flăcări


Două persoane vor fi conduse la sediul poliției pentru audieri.