Mașină de 60.000 de euro lăsată ”garanție” cămătarilor! Un piteștean, după gratii și sechestru pe un Porsche Cayenne

UPDATE, 23 ianuarie:

Oamenii legii vă avertizează. Este întâlnită din ce în ce mai des o nouă metodă de înșelăciune, pe lângă cea de camătă. De exemplu, un bărbat din Pitești a reușit să vândă un Mercedes S Class care nu-i aparținea, folosindu-se de un contract de înstrăinare-dobândire a unui mijloc de transport întocmit în fals. 
Individul, cămătar ”de meserie” ar fi intrat în posesia autoturismului, al cărui proprietar de drept era un bărbat din Merișani. Ulterior, susținând că este deținătorul din acte, ar fi vândut autoturismul unei alte persoane din București.

Mașina, un Mercedes S Class, în valoare de 60.000 de euro, a fost lăsată ”garanție” de bărbatul din Merisani pentru un împrumut de 5000 de euro efectuat în luna ianuarie 2020. Când omul a întârziat cu banii, cămătarii i-au vândut autoturismul.

Astfel, a fost folosit un contract de înstrăinare-dobândire fals, ștampila și semnătura organului fiscal de la locul de domiciliu al proprietarului de drept nefiind cele reale. 

În acest caz, polițiștii au efectuat descinderi la locuința cămătarului de unde au pus sub sechestru un Porsche Cayenne și au ridicat mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

“Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 18 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Piteşti, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi Serviciului Criminalistic Argeş, au efectuat o percheziţie domiciliară în municipiul Piteşti, la locuinţa celui în cauză, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, dar şi un autoturism (n.r. Porsche Cayenne – foto) , în vederea instituirii măsurii sechestrului asigurator”, precizează IPJ Argeş.

----------------------------------------------------------------

Ieri, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic Argeș, au efectuat o percheziție domiciliară în municipiul Pitești, la locuința unui bărbat de 38 de ani, căutat pentru infracţiuni de camătă, abuz de încredere, înşelăciune şi uz de fals.

CITEȘTE ȘI ... 2 bărbați din Valea Mare Pravăț - reținuți! Vezi ce fapte au comis

Din cercetări s-a stabilit că în perioada ianuarie - februarie 2020, bărbatul ar fi intrat în posesia unui autoturism, aparţinând unei persoane din Merișani, iar ulterior, pretinzând că este proprietarul din acte, ar fi înstrăinat autovehiculul unei alte persoane din București.
Pentru sâvârşirea faptei, bărbatul ar fi indus în eroare cumpărătorul cu privire la faptul că el este proprietarul autoturismului, folosind în scopul comercializării un contract de înstrăinare-dobândire a unui mijloc de transport întocmit în fals, respectiv având ștampila și semnătura organului fiscal de la locul de domiciliu al proprietarului, falsificate.
În cursul lunii noiembrie 2020, autoturismul a fost identificat în municipiul București și ridicat, aflându-se în custodia poliției.

CITEȘTE ȘI  ... 23,14 mc de lemn - vânduți FĂRĂ ACTE de o firmă din Lerești

În urma descinderilor, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti l-au reținut pe piteștean, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.